Вече е ясно, че целите на Путин се простират извън

...
Вече е ясно, че целите на Путин се простират извън
Коментари Харесай

Денков към Зеленски: Подкрепата ни за Украйна е защита за нас самите

„ Вече е ясно, че задачите на Путин се простират отвън рамките на Украйна. Амбициите на съветската експанзия са опасност и за националната сигурност на България. ” Това сподели акад. Денков на взаимен брифинг с украинския президент Володимир Зеленски в Киев. Той изясни, че поддръжката ни за Украйна е отбрана за нас самите. И цитира думите на бесарабския българин Георги, сапьор на фронта: „ Ние сме братя, ние сме едни хора ” . Информацията е от пресслужбата на Министерски съвет.

Министър-председателят Денков уточни, че България съпреживява кошмара на опустошенията, страданието и загубите . Напомни, че българите са видели този смут в очите на хилядите бежанци, за които отвориха домовете и сърцата си преди две години, чули са ги в разказите на нашите сънародници от Таврия и Бесарабия. И показа, че е усетил тъгата със личните си сетива при гледката на разрушените жилищни здания в Соломянския регион на Киев.

От своя страна президентът Володимир Зеленски насочи думи на признателност към премиера акад. Николай Денков за поддръжката, която България оказва на Киев през целия интервал на пълномащабна съветска експанзия. Високо ценим обстоятелството, че България е с нас и с цяла обединена Европа , уточни Зеленски.

Президентът на Украйна подчертава върху продуктивните диалози, извършени през днешния ден с българския министър председател. Зеленски е уведомил Денков за обстановката на фронта и за предпочитаните потребности. Украинският президент особено посочи и взаимните старания в Черно море и Дунавския район за разширение на комерсиалните потоци и възобновяване на естественото мореплаване. Денков и Зеленски разискаха също съдействието в енергийната сфера. Оценяваме поддръжката на България за напредването ни към европейската и евроатлантическата общественост – това укрепва общата ни сигурност, добави още президентът на Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР