Вече е ясно, че новата Lada Niva ще премине на

...
Вече е ясно, че новата Lada Niva ще премине на
Коментари Харесай

Новата Lada Niva: още официални подробности

Вече е ясно, че новата Lada Niva ще премине на френска платформа от Renault-Nissan. Сега това беше казано и от президента на АвтоВАЗ Никола Мор, представен от ТАСС. Мор съобщи, че новата Niva или известна още с името Lada 4x4 ще се са прави на модулната платформа CMFB-LS.

През лятото на 2018-а ще бъдат приключени модернизациите по платформата, които ще се употребяват единствено за Niva. Така новият съветски всъдеход ще има и нова задача - да се трансформира в световен. За задачата, съгласно шефа на АвтоВАЗ, Nova ще резервира проходимостта си, само че ще стане и по-комфортна на асфалт.

Що се касае до външния тип, то колата ще е много по-модерна, само че в това време мощно разпознаваема. По отношение на самата платформа CMF-B сме ви разказвали много. Тя заляга в новото потомство на Dacia Duster, както и в идващите Renault Kadjar, Nissan Qashqai и Nissan X-Trail.

Общата база ще разреши фрапантно поевтиняване на производството. Въпреки, че платформата е обща, тя разрешава монтирането на разнообразни модули, като моторен отсек, челен кокпит, дъно на автомобила, интериор, електрически модули и така нататък
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР