Вече е ясно, че на президентските избори. Какъв обаче е

...
Вече е ясно, че на президентските избори. Какъв обаче е
Коментари Харесай

Висшистите предпочетоха за президент Радев пред Герджиков

Вече е ясно, че на президентските избори. Какъв обаче е демографският профил на гласоподавателите, избрали да поддържат всеки един от двамата претенденти?

Разбивка на резултата, направена от организация " Тренд ", демонстрира, че 47,3% от гласоподавателите, подкрепили сегашния държавен глава, са от регионалните градове. Освен това поддръжката за Радев идва и от 15,1% от гласоподавателите в София , 25,3% - от другите градове и 12,3% от селата.

От своя страна електоратът на проф. Анастас Герджиков се разпределя по следния метод: 44,7% от гласовете идват от гласоподавателите в регионалните градове, 15,7% - от София , 21,2% - от други градове, а 18,4% - от селата.
 Румен Радев затвърди против Герджиков с 65.7%
Румен Радев затвърди против Герджиков с 65.7%

На балотажа за президентските избори

По отношение на образованието 48,5% от подкрепилите Румен Радев са със приблизително обучение, 47,5% - с висше или полувисше , а 4% - с главно или по-ниско.

49,7% от поддръжниците на Анастас Герджиков са със приблизително обучение, 45% - с висше или полувисше, а 5,3% - с главно или по-ниско.

От своя страна разбивката на " Галъп интернешънъл " сочи, че 43% от гласувалите за настоящия президент са от регионалните центрове, 16% - от София , 24% - от други градове, а 17% - от селата.
 С към 30% изборна интензивност приключи балотажът онлайн
С към 30% изборна интензивност приключи балотажът

Малко над 20% прескочи ползата към балотажа към 15 ч.

Електоратът на Герджиков пък се разпределя по следния метод: 34% - от областине центрове, 17% - София , 21% - други градове, 28% - селата.

Според " Галъп " 49% от поддръжниците на Радев са висшисти или полувисшисти, 46% - със приблизително обучение, а 5% - с главно или по-ниско обучение.

С висше или полувисше обучение пък са 43% от гласувалите за Герджиков, 47% са със приблизително, а 10% - с главно или по-ниско обучение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР