Вече е ясно, че бъдещето на автомобилите е свързано с

...
Вече е ясно, че бъдещето на автомобилите е свързано с
Коментари Харесай

Иновативната батерия, която ще удължи пробега на електромобилите

Вече е ясно, че бъдещето на колите е обвързвано с електричеството, като през последните години се търсят какви ли не решения пробегът да бъде повишен.
 Mercedes G-Class - какво е да имаш кола с шест гуми и какъв брой костват най-лудите версии на модела
Mercedes G-Class - да имаш кола с 6 гуми (и кои са най-скъпите ѝ версии)

Когато общоприетият G-Class не е задоволително първокласен, екстраватантен и вманиачен

И освен пробегът, само че и самото зареждане на електрическите автомобили, с цел да се спести време по този метод. Пробиви се вършат непрестанно, като една от нововъведенията ще бъде имплементирана в новия Mercedes EQG.

От Electrek разбираме, че EQG ще бъде първият електрически автомобил, чиито акумулатори ще бъдат с аноди въз основата на силиций, които са направени от основаната в Калифорния компания Sila Nanotechnologies. А тези акумулатори са към този момент пуснати за всеобщо произвеждане.

Твърденията са, че батерията, позната като Titan Silicon, е първата потвърдено безвредна батерия, в която анодите не са направени от графит. Технологията се създава от няколко години и към този момент е подготвена за приложимост като тя може да се яви един от най-значимите напредъци на електрическите автомобили в последно време.

Причината е, че с Titan Silicon пробегът ще бъде повишен с към 20% в съпоставяне със съществуващите батерии. Подобрена е и скоростта на зареждане, като от 10 до 80% батерията би трябвало да бъде зареждана за едвам 20 минути, като в бъдеще се чака и това време да бъде понижено.

Освен това, от Sila са съумели да понижат тежестта ѝ с 15%, с което пък ще се спести към 20% повече място. Но това не е единственият ѝ плюс, тъй като се оказва, че използваните материали в новата батерията са по-благоприятни за околната среда.

По време на производството се отделят сред 50 и 75% по-малко въглеродни излъчвания на кВт/ч спрямо графита. Още една изгода е, че новите акумулатори могат да съхраняват към 10 пъти повече заряд от тези с графитни аноди.

Плановете на Sila Nanotechnologies са Mercedes EQG да бъде първият електрически автомобил задвижван с новата технология, а до 2028 година общият брой на електрическите автомобили, използващия тяхната батерия, да надвишава 1 милион. Още през 2019 г. Mercedes вложиха в компанията точно, с цел да си обезпечат напреднала технология при батериите.
 Тест драйв, Mercedes EQS SUV и по кое време разточителството доближава своя пик
Mercedes EQS SUV - разсипничество до дъно

Mercedes EQS SUV е като персонален помощник, който може всичко, само че му липсва поверителност

Електрическата G-Class, както е известен EQG, би трябвало да бъде показан в края на 2024 година, като тогава се чакат и повече детайлности към модела и новаторската батерия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР