Вече е ясен съперникът на Григор Димитров на финала на

...
Вече е ясен съперникът на Григор Димитров на финала на
Коментари Харесай

Ник Кирьос ще спори с Григор на финала в Синсинати

Вече е явен противникът на Григор Димитров на финала на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Синсинати. В борбата за трофея българинът ще се изправи против Ник Кирьос от Австралия, който победи със 7:6 (3), 7:6 (4) опитния испанец Давид Ферер.

Също както мача на Димитров против Джон Иснър, по този начин и този полуфинал бе доста оспорван и бе решен с два тайбрека. В първия сет всеки от двамата тенисисти печелеше своето подаване, като никой не съумя да стигне даже до една точка за пробив. В тайбрека Кирьос взе ранно преимущество от два минипробива, с цел да поведе с 4:1, а по-късно не изпусна преднината си и със 7:3 точки затвори сета в своя изгода.

Вторият сет се разви по сходен метод, само че там имаше повече инфарктни моменти. Първо при 2:1 в интерес на Кирьос, австралиецът изпусна две точки за пробив, а пък още в идващия гейм самият той бе на път да се пропука, само че и Ферер не съумя при три благоприятни условия да пробие сервиса му.

След това при 5:4 Кирьос имаше и първи мачбол при сервис на противника, само че още веднъж Ферер сподели здрави нерви и удържа подаването си за 5:5, а по-късно двамата си размениха по още един гейм и още веднъж докараха нещата до тайбрек.

Австралиецът обаче показва съвършена игра при своите сервиси и не позволи нито една неточност, до момента в който Ферер на два пъти изгуби разиграваето при свое подаване и по този начин сетът и мачът отидоха на сметката на Кирьос след 7:4 точки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР