Вече е ясен финалът при мъжете на първия за годината

...
Вече е ясен финалът при мъжете на първия за годината
Коментари Харесай

Голяма вражда и нови нерви: Ясен е съперникът на Надал за финала на Australian Open

Вече е явен финалът при мъжете на първия за годината шампионат от Големия шлем - . След като по-рано през днешния ден (28 януари) Рафаел Надал си подсигурява място там, в този момент това стори и вторият в света Даниил Медведев. Той победи в четири сета Стефанос Циципас (номер 4 в международната ранглиста) - 7:6(5), 4:6, 6:4, 6:1.
Мачът продължи два часа и половина и не мина без нерви. Както е известно, напрежение сред Циципас и Медведев има от години насам, като всичко стартира още от първата им среща на корта, когато даже има обиди и се постанова съдията от стола да застава сред двамата състезатели.
В днешния мач Медведев бе неудовлетворен от обстоятелството, че бащата на Стефанос Циципас му дава директиви по време на мача. Той на няколко пъти се обърна към арбитъра, очаквайки някакво предизвестие към гръцкия играч, а след най-сериозната полемика сред руснака и съдията, реферът стартира да прави забележки на Циципас.

Колкото до самия конфликт на корта - гъркът по този начин и не съумя да откри най-хубавата си игра и това се оказа основно. Той имаше по-малко асове (5 против 13) и по-малко уинъри (35 против 39), а в това време записа и повече непредизвикани неточности (32 против 28), което докара до втора поредна загуба на този шампионат от този конкурент за Стефанос.
Най-голямо напрежение имаше в първите сетове. Първата част мина без пробиви, а в тайбрека Медведев изоставаше с 1:4, само че все пак в идващите разигравания записа 6 точки и даде единствено една на противника. Във втория сет още веднъж двамата сервираха мощно, само че Циципас записа пробив още в първия гейм и въпреки той да бе върнат в шестия, гъркът проби още веднъж в най-удобния миг и сервираше за изравняването на сетовете, като не сбърка.
В идната част Стефанос още веднъж бе покрай пробив в първия гейм, само че този път Даниил отрази две точки за пробив. Впоследствие двамата тенисисти сервираха безапелационно и нямаше никакви точки за пробив чак до десетия гейм, когато Медведев си обезпечи три такива, повеждайки с 40:0. Руснакът завоюва още втората си и поведе в частите.
Последният сет не предложи никаква конспирация, откакто Медведев като че ли към този момент бе пречупил своя конкурент. Той проби на два пъти и в последна сметка даде единствено един гейм на Циципас, с което затвори частта с 6:1.

Така Медведев си обезпечи нов край в шампионат от Големия шлем против Надал, откакто през 2019 година двамата се изправиха на финала на US Open. Тогава опитният испанец надви в петсетов трилър. Финалът на Australian Open 2022 е в неделя, 30 януари.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР