Вече е възможно закупуването на карта за еднократно пътуване за

...
Вече е възможно закупуването на карта за еднократно пътуване за
Коментари Харесай

Вече е възможно закупуването на карта за еднократно пътуване чрез телефон в София

Вече е допустимо закупуването на карта за еднократно пътешестване за метро и наземен превоз на цена от 1,60 лева онлайн през приложението MPASS, посредством прибавяне на цената на билета към месечната сметка на клиентите към VIVACOM. Прибавянето на цената на билета към месечната сметка на съответния номер на потребителя към оператора улеснява процеса на закупуване на карта за пътешестване и отстранява нуждата от вкарване на банкови данни от дебитна или кредитна карта в приложението.

Всеки пасажер, който желае да употребява електронен билет за пътешестване е належащо да направи регистрация в приложението MPASS на адрес: https://sofia.mpass.bg и да избере от вероятните транспортни документи – дневна карта, карта за еднократно пътешестване с метро и карта за еднократно пътешестване с градски превоз. Следва избор на желания метод за заплащане на билета – посредством прибавяне на сумата към сметката на оператора, или посредством кредитна или дебитна банкова карта. След удостоверение, пасажерът получава транспортния документ със предпазен QR код. Между пазаруването и валидирането на документа би трябвало да минат най-малко 60 секунди. Електронният билет важи в границите на деня на пазаруването му и има годност от 90 минути, след валидирането му в транспортното средство или на бариерата на метрото.

Задължително, за всички пътуващи с електронен билет, е той да се валидира в съответното транспортно средство, посредством сканиране QR кода от екрана на мобилния телефон на валидаторите. За да се реализира валидацията и възможната инспекция на картите от контрольорите е належащо смарт телефонът да бъде с непрекъсната интернет съгласуваност, да е с задоволително осветлен екран и да се държи на разстояние от 5-10 см по отношение на четеца.

Електронната карта за еднократно пътешестване за метро и наземен превоз на цена от 1,60 лева, онлайн през приложението MPASS, е част от новите функционалности на интегрираната автоматизирана система за електронно таксуване в гр. София, която сега е в тестов режим.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР