Вече е възможно шофьорите да проверят невръчените си фишове и

...
Вече е възможно шофьорите да проверят невръчените си фишове и
Коментари Харесай

Шофьорите в България вече могат да плащат онлайн невръчени фишове

Вече е допустимо водачите да ревизират невръчените си фишове и да ги платят онлайн без да вървят в КАТ, заяви депутатът от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " Божидар Божанов .

Това става допустимо, откакто през днешния ден Министерството на вътрешните работи пусна добави във Facebook някогашният министър на електронното ръководство в кабинета на Кирил Петков.

Новината идва, откакто през октомври проработи и друга нова услуга - уведомление за наложена пътна санкция, което стана допустимо през държавната система за несъмнено електронно връчване.

Сега към този момент и фишовете ще могат да се заплащат отдалечено. В досегашната версия на е-услугите това можеше да се направи единствено за връчените фишове. Освен това се изискваше водачът да знае серията и номера на фиша. В новата версия инспекцията може да се прави и по номер на свидетелството за правоуправление и ЕГН-то на лидера.

Така потрeбителят ще може да разбере дали има публикуван фиш, както и неговите номер и серия. След това да ги нанесе във формата за заплащане. Ако това бъде направено в 7-дневен период, санкцията се заплаща с 30% отстъпка.

Именно Божидар Божанов, който е IT eксперт, е създател на измененията в Закона за придвижване по пътищата, които бяха готови през 2022 година и признати предходната. Едно от промените е отпадането на по този начин наречения наследник ваучър, който показваше какъв брой точки, които се лишават при нарушавания, има водачът. От август хартиеният вид не е необходим.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР