Вече е в ход разследване на Международния наказателен съд за

...
Вече е в ход разследване на Международния наказателен съд за
Коментари Харесай

Международно разследване на разрушаването на язовир „Каховка“ започна

Вече е в ход следствие на Международния углавен съд за разрушаването на стената на язовир „ Каховка “ и голямото наводняване, което това провокира, сподели през вчерашния ден президентът украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Във вечерното си видео послание Зеленски разгласи, че през последните дни „ представители на МНС са посетили Херсонска област “.

„ Още в първия ден след злополуката от офиса на генералната прокуратура беше изпратено съответното искане до МНС по отношение на следствието на това злополучие и работата към този момент е почнала “, разгласи Зеленски.

Президентът уточни, че е значимо специалисти от МНС да видят последствията от бедствието, в това число случаи на обстрел на наводнени региони. Украинските управляващи споделиха, че трима души са били убити през вчерашния ден при съветски обстрел на лодки с евакуирани хора.

Зеленски заяви, че украинските избавителни екипи са се евакуирали към 4000 поданици от засегнатите зони – в това число от региони на окупирания от Русия източен бряг на река Днепър.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР