Вече е тотално належащо всички ученици да се върнат в

...
Вече е тотално належащо всички ученици да се върнат в
Коментари Харесай

Директори: Върнете и големите в глас, това е отбиване на ном...

Вече е тотално необходимо всички възпитаници да се върнат в клас. Това сподели в ефира bTV Radio Асен Александров, шеф на 51 СУ „ Елисавета Багряна “ и ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение.

„ Не им се учи, нямат мотивация, просто за доста възпитаници това е отблъскване на номера “, разяснява той във връзка отдалеченото образование.

Александров изясни, че от 51 СУ са подготвени да закупят тестванията за учениците от горните класове с пари от учебния бюджет, само че насоките са написани по метод, който не им разрешава да го създадат, а би трябвало да чакат държавната поръчка. По думите му сега са в патова обстановка.

„ В България сме доста чувствителни когато няма общо решение за всички. Според мен би трябвало да се търсят по-локални решения. Ще продължаваме да търсим в тази тенденция – да закупим от по-малки компании такива проби, а по-късно страната да ни ги възвърне.

Планирахме да създадем ремонт на две стаи, обаче защо са ни тези стаи, в случай че те са празни? В последна сметка целите се пренареждат. Училището може да стои неремонтирано, само че да бъде с деца “, добави той.

По думите на шефа на 51 СУ е съвсем е невероятно да се събере паралелка от 50% възпитаници със зелен документ. „ Средно имаме някъде сред 5-8 деца със зелен документ. Ще се върнат паралелки, които се броят на пръстите на двете ръце “, добави той.

До момента няма нито едно дете, което да е дало позитивен резултат при тестването в 51 СУ учебно заведение. Според шефа това се дължи на обстоятелството, че родителите към този момент се преценяват да не изпращат на учебно заведение деца със признаци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР