Вече е сигурно, че Русия е употребила в Украйна термобарично

...
Вече е сигурно, че Русия е употребила в Украйна термобарично
Коментари Харесай

Русия е пуснала вакуумна бомба в Украйна

Вече е несъмнено, че Русия е използвала в Украйна термобарично оръжие, познато още като вакуумна бомба, потвърждавайки публикуваните известия за това. Британското Министерство на защитата разгласи, че Москва е признала за използването на " увреждащи белия дроб " оръжия, каквото е вакуумната бомба, оповестява Bg-voice.bg.

Вестник " Украинская истина " също заяви, че съветският артилерист сержант Сергей Губарев е споделил пред държавна телевизия, че е използвал такова оръжие. Информацията идва от предавания на “Звезда” – съветска национална телевизия, ръководена от Министерството на защитата.

Губарев е употребявал оръжието на 4 март в региона на Чернигов, заяви " Правда ". Градът се намира на 130 км от Киев и обект на тежки бомбардировки и артилерийски обстрел.

В деня преди да бъде пусната бомбата, 47 цивилни починаха там, до момента в който чакаха на опашка за самун.

Термобарични или горивно-въздушни муниции развиват извънредно висока температура. Повечето нормални взривни устройства употребяват комбинация от гориво и окислител, с цел да провокират детонация, до момента в който вакуумните бомби са цялостни съвсем напълно със запалително вещество и употребяват като окислител кислорода във въздуха.

Термобаричното оръжие се състои от два избухливи заряда. След като бомбата бъде пусната от аероплан или изстреляна като снаряд, бързо се задейства механизъм, който детонира първия заряд на избрана височина. При тази експлозия във въздуха се разпръсква огромно количество летлива течност или тънък прахуляк, които се смесват с атмосферния О2. След като облакът от въпросното вещество се разшири задоволително, се задейства вторият по-мощен избухлив заряд, който го възпламенява и по този начин се получава извънредно мощна детонация.
ТЕМА преди 8 минути 223 преди 21 минути 335 преди 58 минути 518
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР