Вече е приключила първата процедура по Плана за възстановяване, която

...
Вече е приключила първата процедура по Плана за възстановяване, която
Коментари Харесай

Министър обеща инвестиции за 11,6 млн.лв. във Варна

Вече е завършила първата процедура по Плана за възобновяване, която е за софтуерна рационализация. Нейният бюджет е 260 млн. лева, като са подадени 2 500 оферти за 1 милиарда лева Само от Варна са кандидатствали 144 компании за 31,4 млн. лева, съобщи при визитата си в града министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев. Той добави, че през Българската организация за вложения скоро ще бъдат сертифицирани два плана за 11.6 млн. лева, които ще разкрият 40 нови работни места в морската столица.

„ По Енергийна успеваемост подписаните контракти с компании от Варна са 38 за 4 млн. лева, а общо по цялата стратегия ОПИК са финансирани 118 компании за 56 млн. лева в секторите произвеждане на метали, за машини, съоръжение и други От тях 110 контракта към този момент са изпълнени “, добави Илияна Илиева, основен шеф на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ към министерството.



Александър Пулев участва на мобилна приемна, на която дружно с регионалния шеф на Варна Марио Смърковпредставиха ограничения в поддръжка на бизнеса от региона по отношение на Плана за възобновяване и опциите за кандидатстване по него и по други европейски стратегии.

„ Работи се интензивно, с цел да се отстранят рисковете произлизащи от хакерските офанзиви, които бяха с висок интензитет, само че към този момент са овладени. Министерството на нововъведенията и растежа беше със усложнен достъп до уеб страницата си единствено за седем минути. По тази линия още преди няколко седмици сме почнали деен стратегически разговор с интернационалните вложители, с цел да въведем най-хубавите интернационалните практики с фокус киберсигурност. Този разговор е по линия на Инициативата „ Три морета “. Имаме дейна подписана декларация на равнище страни, там сме се обединили към една обща поддръжка и взаимоотношение със Съединени американски щати по отношение на 5G сигурността и съпътстващата телеком инфраструктура, сподели още Пулев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР