Вече е почти сигурно, че на 9 май парад няма

...
Вече е почти сигурно, че на 9 май парад няма
Коментари Харесай

Гяуров: Вече е почти сигурно, че парад на 9 май няма да има. Нищо чудно Путин да отложи и честванията на 7 ноември

" Вече е съвсем несъмнено, че на 9 май церемониал няма да има, което значи, че военните дейности може да се проточат доста дълго. Да не стане по този начин, че Путин да отсрочи празненствата си за 7 ноември ". Това съобщи в утринния блок на БТВ някогашният народен представител ген. Димо Гяуров.

" Очаквам военните дейности да се концентрират в региона на Донбас и да бъдат извънредно кървави. Там терените са напълно разнообразни, равнинни. Може да се случат типичен танкови сражения. Дотук Украйна показва изключителни военни качества, извънреден военен дух, аз се удивлявам на украинската войска. Тя направи нещо, което никой не очакваше от нея. На съветската войска се наложи да бъде прегрупирана, да се превъоръжи. Времето също пречи. В последните десетина дни в Украйна вали доста сериозен дъжд, кално е. В резултат на тази оперативна пауза Русия поддържа темпото на войната с изстрелване на ракети и бомбардировки. А що се отнася до тежката авиация, която бомбардира Азов стал в Мариупол, допускам, че това там е резултат от бяс, тъй като няма различен метод да бъде високомерен този регион и Путин е решил да го изравни с тежки надълбоко проникващи бомби ", сподели Гяуров.

" Не съм огромен оптимист за резултата от договарянията даже да бъдат възобновени още на следващия ден, тъй като Русия не е мръднала милиметър от първичните си претенции. Няма власт украинска, която да се съгласи да се откаже от половината си територия. Исканията са за целия Донбас и за полуострова. Останалите условия са горе-долу допустими. Не изключвам опцията Путин да не се е отказал от бъдещо завладяване на Киев. Но това допуска една извънредно дълга, огромна и кървава война ", счита той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР