Вече е почти сигурно, че Алфа Ромео ще напусне Формула

...
Вече е почти сигурно, че Алфа Ромео ще напусне Формула
Коментари Харесай

Алфа Ромео напуска Формула 1

Вече е съвсем несъмнено, че Алфа Ромео ще напусне Формула 1, защото задължението на италианската марка като главен спонсор на Заубер завърши с Гран При на Абу Даби, а договарянията с Хаас са стигнали до задънена улица и възможностите да приключат сполучливо са оскъдни.

Около Гран При на Монако се появиха клюки, че Алфа Ромео договаря с Хаас, като концепцията беше италианците да ребрандират моторите Ферари, които употребява отборът и по този начин Алфа Ромео да остане в спорта като “доставчик ” на задвижващи системи.

От Алфа Ромео обявиха, че до края на лятото би трябвало да има изясненост за бъдещето им във Формула 1, само че към този момент е декември, а това към момента не се е случило.

През 2019 година Алфа Ромео се споразумя със Заубер да стане главен спонсор на отбора от Хинвил с правото да промени името му и това се оказа преференциална договорка, защото се твърди, че не е била изключително скъпа. А част от почитателите на Формула 1 повярваха, че Алфа Ромео в действителност има личен отбор в международния шампионат.

Преговорите с Хаас бяха разумна стъпка, само че главният проблем се оказа цената. Интересът към Формула 1 пораства, а дружно с това идват от ден на ден спонсори, които са подготвени да заплащат повече пари, с цел да са в спорта. И това важи даже и за опашкарите като Хаас. Тимът към този момент си обезпечи главен спонсор в лицето на MoneyGram и възможното спонсорство от страна на Алфа Ромео не е жизненоважно. Италианците се надяват на договорка, сходна с тази на Заубер, само че очевидно не могат да я реализиран на сходна цена.

Най-вероятно Алфа Ромео ще напусне Формула 1, само че към момента няма изясненост накъде ще се насочи и дали въобще ще финансира някаква спортна стратегия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР