Вече е почти сигурно, че 2023 г. ще бъде най-горещата

...
Вече е почти сигурно, че 2023 г. ще бъде най-горещата
Коментари Харесай

По-бързо ли се затопля планетата?

Вече е съвсем несъмнено, че 2023 година ще бъде най-горещата в историята. За климатолозите наклонността е ясна, защото не сме понижили отделяните парникови газове, главно от потреблението на изкопаеми горива. Но има и още, показва Военновъздушни сили.

Много учени установяват „ чудноват “ Ел Ниньо – естествената метеорологична система, при която по-топлите повърхностни води в източния Пасифик отделят спомагателна топлота в атмосферата и изстрелват световните температури нагоре. Заради предшестващата по-прохладна фаза, известна като Ла Ниня, океанът може да освободи даже повече топлота от предходни интервали на Ел Ниньо, който плюс това към момента не е достигнал пика си.

Друг огромен въпрос пред учените е изгодата или вредата от намаляването на замърсителите, наречени аерозоли. Според международните регламенти за по-чист въздух, след насърчаването на по-чисти горива да вземем за пример в мореплаването, дялът на аерозолите във въздуха е паднал с към 10% - само че дали това позитивно или има и „ опака ” страна? Защото носейки се във въздуха тези...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР