Вече е отстранена аварията, която наруши изцяло водоподаването в Добрич

...
Вече е отстранена аварията, която наруши изцяло водоподаването в Добрич
Коментари Харесай

След 3 дни без вода в Добрич аварията по мрежата вече е отстранена

Вече е отстранена повредата, която наруши напълно водоподаването в Добрич за три денонощия, заяви организация " Фокус ". Причина за нея станаха голям брой повреди по водопровода, захранващ града с вода, към помпена станция " Приморци ". От Министерство на районното развиване и благоустройството осведомиха, че причина за повредата е недобре поддържаната, близо 20 години, ВиК инфраструктура.

За отстраняването на повредите три дни непрекъснато работиха пет екипа, а от ВИК-Добрич увериха, че след отстраняването на зародилите проблеми ВиК-мрежата на града ще бъде готова за летния сезон.

Кметът на общината Йордан Йорданов по-рано през днешния ден разгласи, че в случай че до 20.00 часа водоподаването към момента остане нарушено, ще бъде оповестено отчасти бедствено състояние. На съвещание на Щаба за бедствия и повреди бе взето решение на четири точки на града да бъдат ситуирани водоноски, само че водата от тях може да се употребява единствено за битови потребности.

Водоноски имаше в ж. к. " Христо Ботев " в региона на " Джеронимо ", в квартал " Балик ", над Спортното учебно заведение в квартал " Дружба " и на паркинга на площад " Тракийски ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7407)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР