Вече е определена площадка за поставяне на автоматична измервателна станция

...
Вече е определена площадка за поставяне на автоматична измервателна станция
Коментари Харесай

Вече е определено е място за поставяне на измервателна станция за въздуха в Русе

Вече е избрана площадка за слагане на автоматизирана измервателна станция за, с протокол от 31 май 2021 работна група от специалисти от община Русе, Министерство на околната среда и водите, Изпълнителна организация по околна среда, РИОСВ-Русе и Регионална лаборатория-Русе към Изпълнителна агенция по околна среда.
Община Русе е предложила 3 места, след изработен оглед от работната група е определена площадката в помощно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “. Местоположението дава отговор на условията на Наредбата за правила за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух. Изборът на мястото на общинския пункт за мониторинг на КАВ се базира на подадени сигнали от жители за неприятни миризми на органични съединения, присъщи и отделяни от промишлените предприятия на територията на Русе.
От Министерство на околната среда и водите напомнят, че на 18 май министърът на околната среда и водите даде обещание на среща с кмета на община Русе Пенчо Милков площадката да бъде избрана до 4 юни. Министър Личев се разпореди незабавно да бъде задействана процедурата и мястото на площадката е към този момент факт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР