Вече е неотложно разширението на АМ Тракия от София до

...
Вече е неотложно разширението на АМ Тракия от София до
Коментари Харесай

Форсират разширението на АМ „Тракия” между София и Пловдив, рано е за новия път до Смолян

Вече е наложително разширението на Автомагистрала „ Тракия ” от София до разклона на Автомагистрала „ Марица ”, съобщи районният министър Иван Шишков в Пловдив. Той изясни, че скоро ще се даде задание за планиране, с цел да може да стартира разширението, което е належащо поради интензивния трафик. По думите му служебният кабинет ще остави в завещание подробни устройствени проекти за над 100 км автомагистрали.
Прочетете още
„ Това вероятността за развиване. Казвал съм доста пъти за значимостта на забележимите и невидимите процеси за строенето на пътища. Надяваме се идващият постоянен кабинет да ускори строителството на автомагистрали ”, сподели Шишков.  Относно пътното строителство,  той сподели, че това ще са напълно в пълномощията на идващия кабинет, като сега в АПИ правят процедурите за избор на реализатор за настоящи реконструкции с детайли на съществени поправки.  В околните дни обаче ще стартира ремонт на мостово оборудване на 21-22 км сред София и Пловдив на автомагистралата, който ще  продължи няколко месеца.  В същото време се чакат и резултати и от инспекцията на ремонтите по автомагистралата сред Чирпан и Стара Загора.

Регионалният министър сподели още, че от Министерство на регионалното развитие съгласуват плановете за новия лъч на Околовръстното и удвояването му. Шишков счита, че построяването на Югоизточния обход е нещо, което ще стартира в обозримо време. Припомняме обаче, че от АПИ обявиха, че той надали ще започва тази година.

 На въпрос за различен план, който бе издигнат от последният постоянен районен министър Гроздан Караджов – за ново трасе сред Пловдив и Смолян, Шишков съобщи, че е прекомерно рано да се приказва за него.

„ Колегите от АПИ работят по него, само че към момента не може да се каже каквото и да е, защото е в доста ранен стадий и всичко е прекомерно хипотетично ”, сподели служебният министър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР