Вече е немислимо да се спомене името Уенздей Адамс, без

...
Вече е немислимо да се спомене името Уенздей Адамс, без
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаеш за новата мегазвезда Джена Ортега от "Wednesday" на Netflix и още

Вече е немислимо да се спомене името Уенздей Адамс, без човек незабавно да не го асоциира с 20-годишната Джена Ортега, която за нула време се трансформира в най-голямата нова звезда на 2022 година

Актрисата е родена  в долината Коачела в американския щат Калифорния. Тя е четвъртото от общо шест деца в фамилията на здравна сестра и бизнесмен от междинната класа. Майка й Натали е здравна сестра, която е и доста дейна в обществените мрежи и е от мексикано-пуерторикански генезис, а татко й Едуард е от мексикански генезис. В фамилията се е говорело по едно и също време и на британски, и на испански език.

Виж още: Всичко, което би трябвало да знаеш за новата фикс идея на Netflix " Wednesday " и още

Във кино функции Джена стартира да се снима преди към 10 години. Най-запомнящите й превъплъщения до момента са в ролята на младата Джейн в сериала „ Девицата Джейн ”, в изобретателната Харли Диас – дете в многодетно семейство - в сериала „ Аз съм по средата ”, и в ролята на оживялата от всеобща пукотевица ученичка Вейда в тийн драмата „ Болезнени последствия ”. Участието й в хорърите „ Х ” и „ Писък 5 ” трансформират Джена и в кралица на театралните писъци. Тя печели премията „ Имахен ” – връчвана на сполучливи в киното и малкия екран представители на латинообщността  в Съединени американски щати -  за ролята си в „ Аз съм по средата ”, както и филмовата премията на Ем Ти Ви за най-страховито осъществяване в „ Писък 5 ”.

Но същински пробив за нея е точно ролята на Уенздей Адамс. За броени дни Джена Ортега се трансформира в едно от най-търсените имена в търсачките на Гугъл и на обществените мрежи. Тя завоюва и 10 милиона нови почитатели в Instagram.

Виж още: Публиката изригна – Джена Ортега е новият секссимвол!

Някои от паметните подиуми с присъединяване на Джена в сериала „ Wednesday ” бяха пуснати с рекламна цел още преди той да се завърти за всеобщите консуматори и незабавно се трансфораха в същински шлагер. Такива са сцената, в която Уенздей взе участие в двубой по фехтовка в учебното заведение си, или сцената, в която тя свири на виолончело. Но максимален шлагер несъмнено е сцената, в която Уенздей танцува на учебно празненство.

Облечена с черна рокля в жанр на сантиментален готик, със старомодна прическа и с изпепеляващ тъмен взор, Джена в ролята на Уенздей танцува под звуците на парчето от 80-те години на предишния век „ Goo Goo Muck ” на пънк рок бандата „ Дъ Крампс ”. Танцът й, сходно на цялата същина на Уенздей, няма нищо всекидневно, а е поредност от бързо сменящи се странни, само че и  завладяващи придвижвания, които приковават вниманието на всички.

Виж още: Критиците за сериала на Меган и Хари за Netflix: " Скучна телевизионна стратегия! "

В изявленията Джена споделя, че сама е измислила хореографията за сцената, повлияна от предходните превъплъщения в Уенздей Адамс. Особено това на Лиза Лоринг, изиграла ролята в сериала от 60-те години на предишния век. Танцът припомня и на този на Ума Търман в „ Криминале ”. А шоуто, което прави Джена с този танц се трансформира в същинска фикс идея и за броени дни в обществените мрежи се появиха негови фалшификати.  



За сцената Джена описа наскоро, че я е снимала, до момента в който е имала признаци на КОВИД-19. Чувствала се е доста отпаднала, с болки в цялото тяло, все едно, че я е прегазила кола. Гърлото я е драскало все едно, че в него вършеел гоблин.  А фотосите на сцената са протекли, до момента в който екипът  е чакал резултатите от теста й. Джена споделя, че е можела да танцува и още по-добре в тази сцена и даже поискала тя да бъде снимана още веднъж, само че такава опция не й била дадена, тъй като екипът нямал време. След като излезли резултатите от теста, Джена се изолирала.

Но разкритията, направени от нея, породиха и дискусия за какво човек със признаци е продължавал да работи на снимачната площадка и не е ли това безконтролно държание от страна на снимачния екип и на самата актриса. А и не приказва ли това за степента, до която актьорите са експлоатирани във филмовата промишленост и от тях се желае да бързат и да съблюдават периоди, даже когато са заболели.

Но всяка дискусия, основателна или не, е още по-голяма реклама за един филм и фамозната сцена от сериала продължава да се гледа. А тези дни тя породи и ново предизвикателство в „ ТикТок ”. В началото на предизвикването сцената с танца се завъртя в известната измежду младежите обществена мрежа, само че с друго озвучаване – шлагера на Лейди Гага „ Bloody Mary ”.

Последваха фалшификати на сцената точно под звуците на неправилната ария. Това  пък способства и за повишение на рейтинга на парчето на Лейди Гага и се трансформира и в непредвидена реклама за нея, а също и в мотив за замяна на смешки сред нея и Джена Ортега, като Лейди Гага предложения Ортега или по-точно Уенздей Адамс вкъщи си, защото я намирала за приятна компания. А най-после самата Лейди Гага не устоя на изкушението и се впусна в TikTok в реплика на танца на Уенздей Адамс.

 Getty Images

 

Сега основателите на кино лентата, очаровани от триумфа му, дължащ се значително на Джена Ортега, възнамеряват втори сезон. Сценаристите признават, че имат даже материал за още няколко сезона, като имат желание да задълбочат разбора си на персонажа на Уенздей, а също и да прегледат връзките сред девойка Адамс и нейната майка, сред нея и приятелката й Инид, както и връзките й с тези, които са влюбени в нея.

Анализатори са уверени, че сериалът би могъл да завоюва номинации даже за „ Златен глобус ”  или " Еми ", включително и за най-хубава роля за Джена Ортега. Тя даже би могла да завоюва оценката. Подобна премия би била същински трамплин за нея.

Тези дни Джена призна, че като „ латина ”, както тя се охарактеризира, т.е. като потомък на родители с латиноамерикански корени, който има отличителните физически черти на тази общественост, е мъчно да получава функции. Често пъти  режисьори са я намирали физически несъответствуваща за даден персонаж. След превъплъщението в Уенздей този проблем евентуално ще се позволи и никой няма да посмее да отхвърли кандидатурата на Джена за роля единствено поради типа й на „ латина ”.

 Getty Images

 

Очаква се персонажът на Уенздей да е трамплин и за южноафриканката Джени Аюми. Какво общо има тя със сериала на Netflix ли? Джени Аюми е дубльорката на Джена Ортега във кино лентата. Тя е родена в Южна Африка, в германо-японско семейство, и стартира кариерата си на дубльорка точно в родината си. За достойнството да дублира Джена Ортега тя споделя, че това е фантазия, трансформирала се в действителност и добавя, че в реалност Джена е можела да се оправи доста добре със комплицираните подиуми и без дубльорка.

Изображение: Getty Images; Инфо: Габриела Големанска, Българска телеграфна агенция

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР