Вече е напълно сигурно, че Доминик Тийм ще играе в

...
Вече е напълно сигурно, че Доминик Тийм ще играе в
Коментари Харесай

Обещанието е спазено: Тийм получи „уайлд кард“ за Australian Open


Вече е изцяло несъмнено, че Доминик Тийм ще играе в главната скица на Australian Open 2023. Организаторите оповестиха, че австриецът е измежду играчите, на които е присъден „ уайлд кард “ за шампионата в Мелбърн, който ще се организира от 16 до 29 януари.

Тийм, който понастоящем е №102 в ранглистата, бе измежду запасите за „ мейджър “ конкуренцията. В началото на декември обаче първенецът на US Open за 2020 година разкри пред Eurosport, че уредниците са поели уговорката да му дадат „ уайлд кард “ при положение, че не успее да се класира по различен метод.

Най-силното показване на Тийм на Australian Open пристигна през 2020 година Тогава той отстрани трима играчи от Топ 10, в това число оглавяващия схемата Рафаел Надал, преди да загуби от Новак Джокович на финала. Балансът на австриеца в шампионата е 19 победи и 8 загуби, като доближи най-малко до осминафинал в четири от последните си пет участия.

Тийм се завръща в Австралия за пръв път от 2021 насам, когато загуби от Григор Димитров на осминафинала на Australian Open, а преди този момент записа загуба от Матео Беретини и победа над Беноа Пер при отпадането на Австрия в груповата фаза на ATP Cup.

„ Уайлд кард “ за главната скица получиха още Кристофър Юбенкс (№123) и Люка Ван Аш (№139). Налични са още две предложения, които уредниците ще разпределят идната седмица.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР