Вече е факт: Джо Байдън е новият президент на САЩ.

...
Вече е факт: Джо Байдън е новият президент на САЩ.
Коментари Харесай

Джо Байдън е новият президент на САЩ

 Вече е реалност: Джо Байдън е новият президент на Съединени американски щати. С успеха си в Пенсилвания той събира нужните му гласове. Тръмп към този момент разгласи, че не признава провалянето си. " Тези избори надалеч не са завършили ", съобщи той.

Кандидатът на демократите Джо Байдън печели президентските избори в Съединени американски щати, оповестиха CNN, NBC, Асошиейтед прес и редица други американски медии. Решаващ се оказа вотът в щата Пенсилвания, откъдето Байдън получи 20 гласа.

И до момента в който Джо Байдън към този момент може да бъде обявен за 46-ия президент на Съединените щати, противникът му Доналд Тръмп желае да оспорва по правосъден път резултатите в няколко американски щата.

" Простичкият факт гласи: тези избори надалеч не са завършили ", разгласи Тръмп и даде да се разбере, че не признава успеха на противника си.

" Всички ние знаем за какво Джо Байдън преждевременно и неправилно се афишира за победител и за какво неговите медийни съдружници поставят такива старания да му оказват помощ: те не желаят истината да излезе на бял свят ", съобщи Тръмп, който още в изборната нощ се самообяви за победител на изборите.

Реакцията на Доналд Тръмп не е изненадваща: още преди изборите той отхвърляше да подсигурява мирно предаване на властта и твърдеше, че противникът му от Демократическата партия може да завоюва единствено при " солидни изборни измами ".

В същото време Байдън разгласява първата си реакция: " Очаква ни тежка работа ", пише той в Туитър и прибавя: " Но Ви давам обещание едно: ще бъда президент на всички американци - без значение дали сте дали своят вот за мен или не ".

Кандидатката на демократите за вицепрезидентския пост Камала Харис разгласява в Туитър малко видео, в което с необятна усмивка на разположение споделя по телефона: " Джо, успяхме! ".

Само мигове откакто американски медии оповестиха Джо Байдън за победител на изборите, по улиците на Ню Йорк към този момент се чуваха аплодисменти и радостни възгласи. Привърженици на Байдън се стекоха и пред Белия дом във Вашингтон.

Джо Байдън е вицепрезидент на Съединени американски щати по време на двата мандата на Барак Обама (2008-2016 година). Роден е през 1942 година в католическо семейство в Скрантън, Пенсилвания. В продължение на 36 години е сенатор от Делауеър в Сената на Съединени американски щати.

Байдън се кандидатира два пъти за номинацията на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати - през 1988 и 2008 година. През 2008 година губи номинацията срещу сенатора от Илинойс Барак Обама. Впоследствие Обама назначава Байдън за собствен вицепрезидент. Днес, 7 ноември 2020 година, бе оповестено, че Джо Байдън печели изборите в Съединени американски щати и по този начин става идващият президент на страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР