Вече е доста по-малко отражението на войната в Украйна върху

...
Вече е доста по-малко отражението на войната в Украйна върху
Коментари Харесай

Цветослав Цачев: Незначително е вече отражението на войната в Украйна върху световните пазари

Вече е много по-малко отражението на войната в Украйна върху международните капиталови пазари. Това сподели в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " капиталовият консултант Цветослав Цачев. Той уточни, че до момента в който преди повече от година отражението е било 100%, то в този момент то е 10-20% като фактор, или то е нищожно все още. 

Налице е обаче почнал развой на търсене на опция на $.

" Става въпрос за прехвърлянето на значението на долара към други валути. Това се прави под въздействие на Китай. Темата е значима. Не приказваме още за края на потреблението на долата, не е актуално да се приказва и за дълбока криза на американския дълг, защото това действително няма да се случи по този начин ", уточни консултантът.

По думите ме, за последните 10-15 години имаше няколко пъти, когато дългът им беше стигнал таванът.

" Стигна се даже до там, че част от държавните учреждения да спрат работа, само че това не е било нещо, което да докара до банкрут. И в този момент ще се стигне до сходна обстановка на спор сред двете съществени партии в Съединени американски щати. В развой сме, който продължава от десетилетия и който няма да успее да измести $ от първото място. Сериозни драми няма да има ", сподели още Цачев.

Според него въпреки всичко се чакат промени във връзка с смисъла на други валути като тези на Китай, Индия, Европейски Съюз, Иран и Саудитска Арабия. Това е развой, който ще докара до понижаване на търсенето на американския $, но не до някаква друга коренна смяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР