Вече две години цял свят живее под клеймото на коронавируса.

...
Вече две години цял свят живее под клеймото на коронавируса.
Коментари Харесай

Сексът след прекаран коронавирус е опасен и дори забранен

Вече две години целия свят живее под клеймото на ковид. Много хора прекараха този подъл вирус и още не могат да се съвземат от следствията след него.

Всички към този момент сме чували за пост-ковид и лонг-ковид. Какво тъкмо съставляват тези болежки е мъчно да се каже, тъй като за всеки е друго.

Но в този момент кардиологът доктор Асият Хачирова шашна всички с това, което сподели. Според нея хората, които са преболедували ковид, би трябвало да вършат секс по по-различен метод.

Д-р Асият Хачирова, която е кардиолог и претендент на медицинските науки, сподели, че коронавирусът постоянно визира сърдечно-съдовата система, тъй че след болестта би трябвало да „ забавите “ секса.

Кардиологът означи, че ще би трябвало да внимавате към два месеца откакто сте преболели от COVID-19.

„ Два месеца по-късно е желателно да забравите за секса “, споделя доктор Асият Хачирова.

„ С пост-COVID тялото е отслабено. Дори минималната физическа интензивност усилва пулса. Това отклоняване минава от единствено себе си след месец-два “, сподели тя и добави, че сексът е физическа интензивност, която би трябвало да се приспособява оптимално към вашето положение.

Хачирова акцентира, че няма смъртна заплаха при секс с пост-COVID-19, само че прикани за нерешителност, с цел да не получи инфаркт, написа jenata.blitz.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР