Вече два месеца правителството на Денков разлайва кучетата“.Така бившият служебен

...
Вече два месеца правителството на Денков разлайва кучетата“.Така бившият служебен
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Вече два месеца правителството на Денков „разлайва кучетата“

Вече два месеца държавното управление на Денков „ разлайва кучетата “.

Така някогашният длъжностен министър председател и сегашен шеф на кабинета на президента Гълъб Донев разяснява конференцията на министър-председателя и петима министри през вчерашния ден. На нея акад. Денков нападна предшествениците си на " Дондуков " 1 и съобщи, че " от първия ден гасят пожари " и " няма да мълчи за нарушавания за милиарди ".

 

Гълъб Донев разяснява, че тъкмо такива изречения - за нарушавания за милиарди, без никаква конкретика, " разлайват кучетата ": " Това подхвърляне и мятане на корист за милиарди е типичен образец по какъв начин се разлайват кучетата. И всеки месец държавното управление " Денков " споделя: Имаме чувство, че служебното държавно управление не е свършило някаква работа, само че не знаем каква е тя ".


„ Явно при започване на всеки месец постоянното държавно управление на акад. Николай Денков ще излиза, с цел да споделя обществено, че са били още един месец във властта. Това към този момент не е изненада за никого. Обикновените жители, които не се интересуват доста от политика, към този момент вижда знаците, които постоянното държавно управление дава за своето битие “, сподели още той. Думите му бяха във връзка на това, че първите думи на Николай Денков на вчерашната конференция бяха припомняне от какъв брой време са на власт. 

Началникът на кабинета на президента уточни, че за два месеца никой не е видял действителни дейности за решаването на проблемите на жителите.

„ Точно противоположното – концентрират се върху рецензиите против служебните държавни управления, за които са отговорни точно постоянните “, разясни още той.

Гълъб Донев, в отговор на Николай Денков, уточни, че и постоянното държавно управление има някои положителни практики, само че към момента не се виждат действителни деяние за решение на най-наболелите проблеми на хората. „ Положителното за момента не може да се види, тъй като няма действително свършена работа “, разясни обаче той и добави, че по-скоро става дума за „ разлайване на кучетата “.

 

„ Ние за първите два месеца бяхме подготвени с решения за съвсем всички рецесии в страната. Изградихме интерконекторната връзка Гърция-България, който беше във фаза, в която нямаше късмет да бъде довършена. Понижихме цените на горивата и обявихме война на инфлацията – все ограничения, които директно касаят българските жители “, уточни още някогашният длъжностен министър председател.

Според него тогава, когато политическата система е неспособна да ръководи държавните каузи, служебните държавни управления са тези, които работят като постоянни кабинети, с цел да решат както краткосрочните, по този начин и дълготрайните проблеми.

Става ясно също по този начин, че Гълъб Донев гледа с подигравка към най-големите апологети за смяна на статута на служебното държавно управление през Конституцията. „ Конституцията би трябвало да се написа от мъдри хора, тъй като би трябвало да има много дълъг небосвод пред себе си, тъй като нормите, записани в Основния закон на страната, би трябвало да се ползват и да нямат потребност от пояснява “, разяснява още той.

Донев не знае дали някой би дал отговор на Денков, в случай че той се обади в „ прилежащата постройка “ (президентството - б.р.). „ Президентът почита всяка една власт и всеки един съответен представител тогава, когато той работи с почитание и отстоява националните ползи на България “, сподели някогашният длъжностен министър председател.

Според него сглобката сред партиите е направена, с цел да се трансформира президентът и служебното държавно управление във зложелател.

 

Гълъб Донев твърди, че министрите му са били подготвени с решения на съвсем всички рецесии в страната.

Той акцентира, че служебното държавно управление е трябвало да предприеме ограничения за доставките на природен газ за България. Договорът с турската компания " Боташ " също бе нападнат на вчерашната конференция на властта, като неблагоприятен за България.

 

" Държавата ни тогава се трансформира в енергиен център за Европа, в този момент това нещо е забравено. Вече се замита всичко, реализирано от служебното държавно управление и се вършат опити да бъде заличено ", бе реакцията на Гълъб Донев. Той отбрани контракта с турската компания. Изтъкна редица значими политически визити, свързани с енергийната тактика, която екипът му е развивал.

" България завоюва стратегическо място на енергийната карта, на газовата ката. С този контракт осигурихме сигурност, еластичност на доставките. Станахме фактор в Югоизточна Европа ", съобщи някогашният длъжностен министър председател. И отхвърли на българския пазар да е позволена компания - " Боташ ", която да измести " Булгаргаз ", каквото бе едно от обвиняванията.

Гълъб Донев на собствен ред нападна кабинета на Кирил Петков, че не е обезпечил слотове за полутечен газ, както и, че не е запазил времеви интервали за разтоварването на контрактувани количества полутечен газ. " Със съглашението с " Боташ " имаме достъп когато и да е до всичките 5 турски терминала за полутечен природен газ. По тази връзка идва газът, който сме купили на интернационалния пазар. Това, което идваше по време на служебното държавно управление ", изясни Гълъб Донев.

 

Служебното държавно управление постоянно се е водило само от интереса на българските жители и страната, акцентира той.


Слушам какво споделя министър Гвоздейков и мисля, че има недоумение какво съставлява незабавната помощ, постоянното държавно управление на Денков е отговорно, че българите не получават незабавна здравна помощ от 1 юли, съобщи той в коментар по друго обвиняване - че нищо не е направено по обезпечаването на медицински хеликоптери.


Доста ми е забавно и с подигравка виждам към най-големите апологети, които желаят смяна в института на служебното държавно управление през конституцията, сподели още Гълъб Донев. Така пък разяснява готвените промени в конституцията, едно от които е проверка на института на служебните кабинети. Гълъб Донев напомни, че множеството министри от настоящето държавно управление са минали през служебни кабинети, отпред с премиера - който няколко пъти е бил длъжностен министър.

 

" Остава в конституцията да запишат поименно служебния кабинет. Конституцията би трябвало да се написа от мъдри хора и да имаме дълъг небосвод от време, с цел да се приложат нормите на законите. Трябва да са безупречни, да нямат потребност от пояснение и да се ползват непосредствено. Самите съдружни сътрудници имат несъгласия - сутринта се съгласяват, вечерта ги отхвърлят ", добави Донев.

" Не знам дали министър председателят Денков, в случай че се обади на прилежащата постройка, ще има кой да му вдигне, поради това, което приказва. Президентът Радев постоянно е подавал ръка, той е " за " връзка сред институциите. Винаги ги е уважавал. Единия от целите му беше възобновяване на разговора сред тях. Той почита всеки представител, когато той работи с почитание и отстоява националния интерес на България ", съобщи началникът на кабинета на Радев. Повод за думите му бе изявление на Денков, че " постоянно е подготвен да се обади в прилежащата постройка ". Така пък постоянният министър-председател отговори на журналистически въпрос води ли война с президента.

" Президентската администрация е натоварена с много задания. Всеки един закон в Народното събрание се изпраща на президента, с цел да бъде обнародван. Щатът не е пипан още от времето на президента Плевнелиев. Това бяха свободни бройки, където бяха назначени тези министри. Не може да има естествен разговор, когато постоянното държавно управление трансферира проблеми на служебното държавно управление. Сглобката е направена и задачата е да има зложелател - това са президентът и държавното управление, с цел да продължи да съществува тази сглобка ", сподели още някогашният министър председател.

 

С тези думи той отговори на въпрос раздут ли е щатът на " Дондуков " 2, откакто съвсем всички служебни министри сега са на работа при президента. 

 

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР