Вече два дни светът е футбол. Един млад мъж, обаче,

...
Вече два дни светът е футбол. Един млад мъж, обаче,
Коментари Харесай

Кой е мъжът без крака, който развълнува публиката на откриването на Световното?

Вече два дни светът е футбол. Един млад мъж, обаче, трансформира футболното шампионата в същински " театър на толерантността ". Страдащият от рядка болест Ганим ал Муфта подели сцената на откриването с холивудския артист Морган Фрийман, с цел да насочи апел за единение.

Ганим ал Муфта е на 20 години. Той от дълго време е прочут в Катар, само че към този момент е звезда в целия свят. Има милиони почитатели в обществените мрежи. Спечелил ги е с душата и със сърцето си.



Ганим страда от извънредно необичаен синдром - каудална регресия, който е оставил долната част на тялото му неразвита. Съдба, която той приел като житейско предизвикателство. Подкрепян от родителите си, Ганим не разрешил заболяването да се добере до душата му. Подигравките в детството му го създали по-силен и го научили да потвърждава, че рестриктивните мерки са единствено в човешкото схващане.



Младият мъж обича рисковите спортове - гмурка се съвършено, кара скейтборд и тренира скално катерене. Извън спорта - учи политически науки. Постиженията и компликациите си в живота споделя в обществените мрежи. Превърнал се е в нравствен лидер за доста от почитателите си. Признание, което го води до сцената с Морган Фрийман.

" Но в този момент светът наподобява по-отдалечен и по-разделен. Как могат да се съберат толкоз доста страни, езици и култури, в случай че се приема единствено една позиция ", попита Морган Фрийман младия мъж.

В разкриване на хубостта в разликите - е отговорът на Ганим, който не стопира да мечтае. Следващата му цел е да стане параолимпиец.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР