Вече четвърти ден продължават прегражданията на пътни артерии от енергетиците

...
Вече четвърти ден продължават прегражданията на пътни артерии от енергетиците
Коментари Харесай

Енергетици на Ковачки разкъсаха полицейски кордон, за да могат да преградят АМ Струма

Вече четвърти ден не престават прегражданията на пътни артерии от енергетиците и миньорите, а основни пътища в страната остават блокирани. Протестиращите отхвърлят да договарят с властта.

Полицейски кордон посрещна тази заран служащите от мини " Бобов дол " при опита им да блокират автомагистрала " Струма ". 

Първо полицията спря кордон от коли на протестиращите от Топлоелектрическа централа и мини “Бобов дол ”, преди да достигне до основния път сред Дупница и Кюстендил и Автомагистрала “Струма ”.

Работещите в минния комплекс споделиха, че в случай че не бъдат пуснати, ще тръгнат пешком до автомагистралата. Полицията опита да спре протестното шествие, хората обаче минаха през нивите и стигнаха към Автомагистрала “Струма ”, съобщи Българска национална телевизия. Тя е изцяло затворена и в двете направления.

Пътят Дупница-Кюстендил също бе блокиран.

От АПИ оповестиха, че при 59-и километър е избран обходен маршрут в двете направления е по път І-1 Благоевград - София от пътен възел " Дупница север " до пътен възел " Бобошево ".

Трафикът се контролира от чиновници на " Пътна полиция ".
 Гледка от пътя Дупница-Кюстендил. Снимка Българска национална телевизия

Блокирана е и Автомагистрала „ Тракия “ в област Стара Загора. Причината е митингът на миньори и енергетици. Ограничено е прекосяването през прохода Хаинбоаз в региона на село Гурково, детелината на автомагистрала " Тракия " към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и основния път София- Бургас.

Вчера протестиращите не одобриха поканата на министър-председателя акад. Николай Денков. И настояха за изключително съвещание на Министерския съвет, като в него да има една точка, а точно евакуиране на импортираните териториални проекти. Te желаеха оставката на енергийния министър Румен Радев.

„ Срокът за внасяне е спазен в Европейска комисия, в този момент желаеме да бъдат поправени и да бъдат нанесени нашите претенции “, споделиха пред Българска телеграфна агенция от локалния профсъюз на КНСБ в Топлоелектрическа централа 2.

Премиерът Николай Денков да заповяда на митинга и даде предложенията си. Това сподели пък президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов на митинга на миньорите и енергетиците на автомагистрала „ Тракия “.

" Така желаят сътрудниците и аз също мисля, че по този начин е по-добре ", разяснява той.

Имаме потребност от единодушие по какъв начин да се развие енергетиката, учредено на действителни обстоятелства, не на политически измислици, съобщи през вчерашния ден  премиерът Денков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР