Вече четвърт век мъж от Габрово се бори с коварно

...
Вече четвърт век мъж от Габрово се бори с коварно
Коментари Харесай

Мъж с множествена склероза се нуждае от средства, за да ходи

Вече четвърт век мъж от Габрово се бори с подло и нелечимо заболяване - множествена склероза. Той и фамилията му обаче намират вид да спрат напредъка на заболяването, само че за това са нужни средства. Половината от сумата, нужна за лекуване в чужбина, към този момент е събрана, само че фамилията се бори и с времето.

Серафим Бобев чува диагнозата „ множествена склероза ", когато е единствено на 24 години. „ Когато получих първия припадък с изтръпване на десния крайник. Той се възвърне с влизане в болница, само че с годините пристъпите стават по-чести, като възобновяване към този момент не е изцяло, а ненапълно ", споделя той.

Така, 25 години по-късно, Серафим и фамилията му търсят опция в чужбина. И я намират в Москва, където посредством присаждане на стволови кафези множествената склероза може да бъде стопирана. „ Бях се закрепил в едно състояние. Можех да карам кола и колело. Идвах на работа с мотопед, само че десният крайник е по-бавен и се случват рухвания ", изяснява мъжът.

„ За нас е значимо той да се усеща добре и да имаме естествен и пълностоен живот. Всяка заран му оказвам помощ да стигне до работа и да се прибере у дома и се надяваме да реализира по-голяма автономия, с цел да не е толкоз подвластен ", пожелава си брачната половинка на Серафим Росица Бобева.

За да го реализира с различното лекуване, Серафим има потребност от 50 000 евро. Благодарение на другари и габровската общественост, половината пари са събрани. В клиниката в Москва има планувана дата за процедури. Серафим и фамилията му имат вяра, че вяра има. Надежда, както се споделя неговата 14-годишна щерка. „ Винаги съм ги подкрепяла и всички желаеме най-хубавото за тате ", споделя момичето.

Нова телевизия, „ Събуди се "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР