Вече четири зони са в третия етап от плана за

...
Вече четири зони са в третия етап от плана за
Коментари Харесай

Мерки срещу пика: Четири зони в страната са с над 70% заети интензивни легла


Вече четири зони са в третия стадий от проекта за COVID-19, което значи над 70% са заетите кревати в интензивните отделения.
В жълто, със претовареност над 60 на 100, остава единствено един регион.

От през днешния ден Бургас, Благевград и Пловдив стягат ограниченията против COVID-19. Предвижда се заведения за хранене, питейни заведения, нощни клубове и казина да работят с потенциал до 50%.

В Бургас да вземем за пример нощните заведения взеха решение да затворят напълно за две седмици. Спират се груповите занимания в школи и центрове за възпитаници. Децата могат да посещават молове и заведения вечер единствено с компаньон.



В Пловдив засилени инспекции в рейсовете на градския превоз. Четирима извършители са хванати единствено за няколко часа. Общински чиновници наблюдават потока от хора в превоза, изключително в час пик.

„ Там където има скупчване на повече хора в транспортните средства имаме подготвеност да пуснем спомагателни рейсове, само че все още няма такова, може би тъй като учениците са във почивка “, изясни Тодор Чонов, заместник-кмет по превоза на община Пловдив.



Въпреки че са срещу новите по-строги ограничения, в Бургас няма да ги бойкотират. Вместо това, нощните клубове затвориха изцяло

„ Пуснали сме личния състав в неплатен отпуск и се надяваме да не сменят работата, тъй като всеки в това тежко време търси метод да изкара пари да си посреща разноските “, изяснява шефът на нощен клуб Николай Пехливанов.



За първи път здравните управляващи в Бургас регистрират растеж на заболелите и през почивните дни. „ Най-високата заболяемост е във възрастта от 12 до 17 години, по-късно от 7 до 12 години “, разяснява доктор Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас. „ Най-малкият пациент е на двумесечна възраст бебе, най-големият е дете на 14-годишна възраст. За благополучие са в устойчиво положение “, разяснява доктор Светослав Тодоров, който е зам.-директор на УМБАЛ Бургас.



След като беше затворена за две седмици, детската градина в Сунгурларе от през днешния ден още веднъж посреща деца. В общината стопираха да работят учебни заведения и институции, и ограниченията към този момент дават резултат.



От през днешния ден до 13 февруари в Благоевград се преустановяват екскурзиите и груповите занятия с деца в езикови центрове, а спортните надпревари ще бъдат без аудитория. Непълнолетните би трябвало да бъдат с компаньон след 20:00 часа в търговски центрове, кина, заведения за хранене и кафенета. Ресторантите са с понижен потенциал. Препоръчва се учениците до 4 клас да бъдат с маски в учебно заведение. Затварят се пенсионерските клубове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР