Вече близо 40 години Гаринча не е сред нас, но

...
Вече близо 40 години Гаринча не е сред нас, но
Коментари Харесай

Спортни хроники: Травмата направи десния му крак по-къс от левия, но не му попречи да стане легенда на Локомотив Москва

Вече близо 40 години Гаринча не е измежду нас, само че футболът постоянно ще споделя легендата му. Бразилецът е един 169-сантиметров феномен, за който няма секрети в играта.

Наричат го Радостта на народа и Кривокракия ангел. Първото – ясно за какво. А второто… Краката му са освен криви, само че и неравни. Левият е с шест сантиметра по-къс от десния. Увреждането му е по рождение.

Лосков е най-хубавият изпълнител в историята на клуба със 128 попадения и рекордьор по брой мачове за „ железничарите “ с 420. Вечен идол на феновете на Локо.

„ Играехме си на площадката, когато едно дете падна от въртележката право върху мен. Двойно отворена фрактура на подбедрицата, месец в болница и дълготрайно лекуване по-късно. В резултат на контузията десният ми крайник стана с няколко сантиметра по-къс от левия “, споделя Дмитрий.

В началото му е много мъчно на терена, само че последователно привиква със своята специфичност.

След девети клас се реалокира в Ростов на Дон, където живее чичо му. Записва мачове с Ростселмаш в Първа дивизия, след което идва и дебютът му във Висшата лига. Лосков прекарва четири цялостни сезона в клуба от Южна Русия.

„ Откакто се помня, постоянно ми е било безусловно едно и също с кой крайник ще изстрелвам или ще дам пас ”, споделя Дмитрий. “Биех и фалове, и корнери с двата крайници. “

И в действителност се оправя чудесно при статичните положения – както при такива от близка отдалеченост, по този начин и от 30-40 метра.

Определено свети механически, макар че не се има за виртуоз. „ Нямах набор от безчет финтове. Говорим за прекъсването и преодоляването, способността да опъна прецизен пас на всяко разстояние и да нанеса удар. “

Вратарят на Локо Маринато Гийерме признава, че на тренировките ударите на Лосков са били безпощадни, а треньорът Юрий Сьомин способства доста за усъвършенстването на футболиста при статичните положения. Играта с глава по никакъв начин не му се удава и желае да се научи, само че наставникът му споделя: „ Дмитрий, защо ти е? Твоята работа е да центрираш, а не да центрират към теб. “

В Европа нито левичарят Роберто Карлош, нито играещият най-вече с десния крайник Дейвид Бекъм са толкоз блестящи и с по-слабия си крайник.

„ Разлика от два милиметра е задоволителна, с цел да зародят проблеми ”, споделя починалият към този момент Ярдошвили в остаряло изявление. “А Лосков имаше и други промени в ходилото, които засягаха гръбнака. Затова болките в гърба от време на време го изваждаха от строя. “

В мачовете Дмитрий употребява стелки, които освен „ обират “ разликата в дължината на краката му, само че и усъвършенстват салдото му. Произвеждат му ги по поръчка в Германия и са три типа – за бутонки, за маратонки и за публични обувки.

През 1997-а Дмитрий таман е дошъл в Локо от Ростселмаш, когато чупи крайник в мач с Локомотив Нижни Новгород и е навън от терените в продължение на два месеца. Година по-късно къса менискус във финала за Купата на Русия против Спартак. Отново му трябват два месеца, с цел да се възвърне.

През идващите 10-ина години контузиите са изключителна необичайност в кариерата на Лосков.

В края на 2007 година, когато към този момент е в Сатурн, къса връзки. Но играе сполучливо още шест години. Почти до 40!

Заб.: С друга дължина на краката е и италианецът Леонардо Спинацола от Рома. Именно заради тази причина грандът Интер се отхвърля да го притегли на „ Меаца “ преди няколко години.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР