Вече близо 24 часа медиите в България гърмят за тежките

...
Вече близо 24 часа медиите в България гърмят за тежките
Коментари Харесай

Срамота, колеги! България се тресе от скандала с Делян Пеевски, само врачанският „Конкурент“ мълчи като заклан

Вече близо 24 часа медиите в България гърмят за тежките наказания, които Съединени американски щати постановиха на Делян Пеевски, видя организация BulNews.
Всички свободни уеб сайтове и малките екрани оповестяват в детайли за невиждания удар против някогашния народен представител от Движение за права и свободи. Логично в неговите вестници и електронни медии тематиката е упомената пътем, като превес има неговата позиция и тази на партията.
Има обаче едно място, където царува цялостна тишина по най-горещата тематика. В уеб страницата на банкрутиралия врачански ежедневник „ Конкурент “ няма нито дума за решението на финансовото министерство на Съединени американски щати. Това безмълвие при други условия би било загадъчно, защото основният редактор Георги Александров се изживява като индивида, който знае всичко и непрекъснато се самоизтъква в умиращия седмичник и потъналия в давност негов уебсайт. Възможно ли е дребничкият публицист, известен като Гошо Синдика, да не е схванал до момента за топ новината на годината? Едва ли.
Тишината по тематиката е изцяло разбираема. Делян Пеевски е същинският притежател на изданието и това е единствената причина от 2010 година насам за него да няма нито една сериозна дума в него. Афишираният като господар на „ Конкурент “ Димитър Николов от Горна Оряховица е сламен човек и единствено прикрива следите към корпулентния някогашен народен представител. И защото Николов, както и Гошо Синдика, изтръпват единствено при споменаването на името на Делян Пеевски, във вестника има жестока цензура по този въпрос.
През идващите дни следва началото на новата предизборна акция за предварителните парламентарни избори и по тази причина политическите субекти би трябвало деликатно да възнамеряват с кого ще работят по време на провеждането й. Едва ли компрометираното издание на обвинявания от американското държавно управление в тежки закононарушения Делян Пеевски е най-хубавата естрада за чисти и ясни послания. В района има задоволително свободни медии, които не са обвързани със задкулисието и компрометирани политици, и могат да допринесат за естественото осъществяване на предизборните диспути.
Съединени американски щати направиха задоволително, с цел да излезе на ярко истината за личността на някогашния народен представител от Движение за права и свободи. Време и нашето общество да отвори очи и да накаже с цялостен игнор подвластните медии…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР