Вече бивша собственичка на погребална агенция и нейната майка са

...
Вече бивша собственичка на погребална агенция и нейната майка са
Коментари Харесай

Осъдиха на 20 години затвор шефка на погребална агенция, продавала части от трупове

Вече някогашна собственичка на погребална организация и нейната майка са наказани на затвор в Колорадо, откакто разчленили 560 натрупа и продали елементи от тях, оповестява Би Би Си.
Прокурорите настояват, че 46-годишната Хес и 69-годишната Шърли Кох са работили в интервала 2010-2018 година По-рано тази година двете дами се признаха за отговорни в машинация.
Хес беше наказана на 20 години затвор, а Кох - на 15. Според федералните прокурори в Колорадо двете дами са събирали елементи от тела, а в някои случаи - и цели трупове.
Дъщерята таксувала фамилиите с до 1000 $ за кремации, които в никакъв случай не са се състояли, а в някои случаи ги е предложила гратис в подмяна на дарения на части от тела, твърди обвиняването.
„ Тези две дами са се възползвали от уязвими жертви, които са се обърнали към тях в миг на тъга и горест. Но вместо да ги направляват, тези алчни дами предават доверието на стотици и осакатяват техните близки ", споделя в изказване сътрудникът на ФБР Леонард Кароло. 
Случаят става ясно след следствие на Ройтерс, което през 2018 година докара до обиск на ФБР в погребалния дом. Продажбата на органи в Съединени американски щати е противозаконна, само че продажбата на части от тела понастоящем не е регламентирана от федералния закон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР