Вече 9 години RADAR festival beyond music ни пренася на

...
Вече 9 години RADAR festival beyond music ни пренася на
Коментари Харесай

RADAR festival beyond music 2022 ни носи мощен заряд с музика между 5-ти и 7-ми август

Вече 9 години RADAR festival beyond music ни придвижва на вълните на музиката и ни води в нови светове оттатък нея. В тридневното морско странствуване сред 5-ти и 7-ми август 2022, Варна ще посрещне вълнуващи европейски джаз експериментатори и мултидисциплинарни актьори. За своето 9-то издание, уредниците са подготвили повече от вълнуваща стратегия, която ще показа рисковани подходи в музиката, без значение дали става дума за импровизационна музика или авангарден джаз, пробна електроника, аудиовизуални осъществявания или звуково изкуство.

Фестивалът открива на 5-ти август в концертната зала на Градската художествена изложба, след което съществена локация ще бъде открития двор на Археологически музей, където публиката ще бъде поканена да се освободи от своите понятия за изкуство, с цел да бъдат те тотално преобразени от мощния заряд на музиката, експериментираща с непредвидени артистични форми.

Първата фестивална вечер ще сервира необикновено джазово въодушевление с изключителния украински пианист и композитор Вадим Неселовски, чиито произведения са свирени от джаз величия като Ранди Брекър, Антонио Санчес, Джулиан Лаге и Гари Бъртън.

Събота, 6-ти август, ще стартира с напълно новия план EGO-D с композиции и звукови пейзажи онлайн по едно и също време на барабани, пиано и синтезатор на добре познатия на варненската аудитория барабанист Йенс Дупе. След това различното електронно дуо Desperate Daughters ще подарят на посетителите едночасово неповторимо ъндърграунд звучене.

Втората фестивална вечер ще приключи с брилянтния план hex/A на френския мултидисциплинарен актьор Алекс Ожие, сплотяващ електронна музика, генеративни визуализации, лазерна проекция.

Уникалния и многостранен план Multiverse на двамата английски мултиинструменталисти Иво Нийм и Джим Харт ще открие последната вечер на 7-ми август. Дуото ще размие всевъзможни музикални граници с електронен фрий джаз, груув и електроника.

Любителите на джаза ще имат опция да чуят в третата вечер още най-новата колаборация ТРАНСФОРМАЦИИ на братята Димитър и Нейко Бодурови и електронния продуцент Иван Шопов, в която трансформират насъбрани хрумвания и свободните импровизации в сложни звукови текстури. Специален посетител на триото ще бъде Теодосий Спасов.

Деветото издание на RADAR ще закрие холандският звуков и образен актьор Алберт ван Аббе със своите звукови архитектури, изпълнени с фамилиарност, сензитивност и движение; пространства, в които можеш да се изгубиш и в същото време да намериш себе си.

RADAR е на първо място платформа за шерване на новаторски хрумвания, по тази причина фестивалът постоянно предлага забавна съпътстващата стратегия. Тази година са включени две завладяващи работилници: Електроника и мултимедия с Алберт ван Аббе, в който публиката ще опитва с реформаторски техники и принадлежности, които интегрират звукова и образна среда. Във втория уъркшоп Иво Нийм ще показа своята пристрастеност и знания за комплексните индийски ритми и тяхното използване в подтекста на модерния джаз.

Подробности и вести към фестивалната програмата следете на уеб страницата на самодейността:, както и на страниците на фестивала във и Instagram.

Билети могат да бъдат закупени онлайн от формалния уебсайт на фестивала. Гостите на RADAR ще имат опция да избират сред еднодневни билети, билети за целия фестивал, както и за обособените концерти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР