Вече 8 067 клиенти на офиса на НАП в Русе

...
Вече 8 067 клиенти на офиса на НАП в Русе
Коментари Харесай

НАП: Последни два дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Вече 8 067 клиенти на офиса на Национална агенция за приходите в Русе получиха 5 % отстъпка, поради подадена по електронен път годишна данъчна декларация по член 50 от ЗДДФЛ, което е двойно повече от същия интервал на предходната година. Остават още два дни, в които физическите лица могат да употребяват тази отстъпката, като подадат декларацията си и да платят целия размер на налога за довнасяне до 24, 00 часа на 31 март 2022 година Условие за използването на това данъчно облекчение е лицето да няма неплатени обществени отговорности.

Досега до русенската приходна администрация са подадени общо 10 626 бр. заявления, от които с ПИК на организацията са 6 898 бр., а с дипломиран електронен автограф 1 169 бр., като други 378 бр. са изпратени по пощенски път и още 2 181 бр. са признати на гишетата в офиса. До последното денонощие на миналогодишната акция общо постъпилите заявления от русенци са били доста по-малко 5 529 бр.

Най-лесно и бързо заплащането, за което не се дължат такси, се прави посредством така наречен „ виртуален ПОС “ (е-услугата за плащане) в, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП). Това е една от най-често употребяваните електронни услуги на Национална агенция за приходите. От основаването ѝ през нея са осъществени повече от 1,9 милиона преводи за над 790 млн. лева, а от началото на тази година през виртуалния ПОС са платени близо 82 млн. лева

От приходната организация поучават потребителите, които имат ПИК или КЕП, да се възползват от предлаганите благоприятни условия в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, като подадат годишните си заявления и платят отговорностите си онлайн.

Предварително попълнените електронни заявления в уеб страницата на Национална агенция за приходите съдържат данни, които са получени от справките, подадени от работодателите и самоосигуряващите се за платените от тях през предходната година заплати, възнаграждения и други приходи на физически лица. Това не анулира задължението на жителите, които са получили тези приходи, да подадат със своя ПИК декларацията си по член 50 от ЗДДФЛ. Преди да потвърдят попълнената декларация, е належащо потребителите да я прегледат деликатно, да я добавят с данни за други приходи, в случай че имат такива, да потвърдят верността на заявеното със своя ПИК и отново с него да изпратят декларацията по електронен път до Национална агенция за приходите. Важно е жителите умерено и деликатно да следват напътствията. Средното време за попълване и подаване на декларацията е към 10 минути. Видео директива за прилагане на попълнената електронна данъчна декларация може да се види в YouTube канала на Национална агенция за приходите на.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи от уеб страницата на Национална агенция за приходите - или на телефон: 0700 18 700 на цена, според цената на съответния оператор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР