Вече 7 години след като една жена пострада, а друга

...
Вече 7 години след като една жена пострада, а друга
Коментари Харесай

7 години след като Мария пропада в асансьор в София, ето какво се случва с нея ВИДЕО

Вече 7 години откакто една жена пострада, а друга изгуби живота си при рухване на асансьор, няма отговорни за случая, няма и почнало дело. Инцидентът се случва през 2014 година в 12-етажна постройка.
Този случай прекатурна живота ми. От една страна бях изцяло здрав човек, преди този момент да се случи, а през днешния ден съм човек със здравословни проблеми. От друга страна имах шанса да пребивавам втори живот и да оценя своя живот. От трета страна – с цел да се погрижа за здравето си, имах потребност от помощта на близки, познати и непознати”, споделя Мария Ваклинова.

Адвокатът на Мария изясни, че делото е във етапа на обвиняването. В началото прокуратурата бързо събира доказателства и го внася в съда. Оттам обаче връщат делото за коригиране на обвинителния акт. Над четири години делото не е в ход, в следствие е притеглен пети обвинен. Изненадващо месец-два по-късно делото е прекъснато против четирима обвинени.

„ Ние обжалвахме това преустановяване. Спечелихме в градския съд. В момента, по митинг на прокурора и по тъжби, делото е в Апелативен съд. За част от закононарушенията обаче отминалостта е къса – 7 години и половина, което на процедура значи, че това дело не може да се изкара. Тъй като то всекидневно е на три инстанции, а даже не е почнала първата”, изясни Александър Кашъмов.

Мария и юристът й се надяват на знамение, с цел да влезе делото им в съда в избраните периоди. Пострадалата жена е на мнение, че отговорността на техниците би трябвало да е ясна, регламентирана и те да я носят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР