Вече 6 партии сме заедно, но аз виждам дълга редичка

...
Вече 6 партии сме заедно, но аз виждам дълга редичка
Коментари Харесай

Кирил Петков: Голямата битка са местните избори, имаме нужда от 20 000 свестни общински съветници

Вече 6 партии сме дружно, само че аз виждам дълга редичка от цивилен организации, които могат да се причислят към нас, счита съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

 

Голямата борба са локалните избори, там имаме потребност от 20 000 общински съветници, свестни хора, които ни трябват. 

 

Това съобщи в ефира на Нова тв някогашният министър председател Кирил Петков по отношение на идното обединяване сред " Продължаваме промяната "   и " Демократична България ". 
 
" Търсим свестни хора, които да поемат борбата за локалната власт, там се вижда разликата в стандарта на хората. Ако обединим локалните избори и националните в едно придвижване и сливане на всички, които имат идея, имам вяра, че ще сме първа политическа мощ. И ще имаме подобен общ брой, който няма да е просто нашия резултат, плюс на Демократична България, а ще има голямо по-голямо болшинство ", предвижда Петков. Освен, че ще са първа политическа мощ, те щели да дефинират и разпоредбите за бъдещото държавно управление.

 

" Обикаляйки из страната видяхме, че има доста дейни групи по 20-30 хиляди индивида с ясна идея. Някои се борят за градска среда, природа, за остарелия бряст в Сливен... Тези хора осъзнават, че самостоятелните борби не могат да стигнат до положителния резултат. Трябва да се обединим задно ", настоя той.

 

Изявлението му пристигна ден откакто ДБС, една от трите партии в " Демократична Бълария " публично разгласи, че е подготвен на взаимно явяване на изборите с коалиция " Продължаваме промяната ". Днес и Христо Иванов удостовери, че е нужно обединяване.
 
Петков уточни, че през вчерашния ден е седял един до друг с хора от ДСБ, " Да, България " и зелените. " Знаете ли силата, която се усеща, когато усещаш обединяване към идея, не безпринципно, не с цел да има някакъв вид непоклатимост, а тъй като имаме общи цели, общи полезности, обща идея? Нашата задача в идващите 3 месеца е да върнем вярата, една обща визия по какъв начин България да наподобява напред, и тя не е единствено партийна ", съобщи Петков.

 

" Това е повече от партийния общ брой, ето към този момент 6 партии сме дружно, само че аз виждам дълга редичка от цивилен организации, които могат да се причислят към нас за идващите избори ", продължи съпредседателят на Политическа партия. Като вероятни сътрудници той уточни " Правосъдие за всеки ", " Спаси София ", или хора от Стара Загора и Пловдив.

 

Проблем съгласно него е задкулисието, корупцията и неналичието на правораздаване. Докато тези базови проблеми не бъдат изчистени, разликите били дребнотемие.

 

Във връзка с измененията в Наказателно-процесуалния кодекс, касаещи механизма за основния прокурор и заместниците му, Петков съобщи, че Народното събрание има още няколко дни в идната седмица да се одобряват и на второ четене измененията, с цел да има механизъм за следствие на основния прокурор и заместниците му. " Ние ще бъдем там, с цел да забележим те какво ще създадат. Оттук нататък стопираме да им се хващаме на калната бригада, която я провеждат и на следващите им театри ", сподели Петков, като добави, че към този момент не счита да отвръща на обвиняванията от ГЕРБ, които той назова " борисовки ".

 

Кирил Петков уточни, че референдумите за президентска република и за опазване на лв. са измислени. " Слави Трифонов се пробва да излезе от историята, само че няма да успее ", сподели той. Петков обаче посочи, че би взел участие в дебатите за еврото и Еврозоната, чиито референдум се провежда от " Възраждане ".

Петков се надява поръчката на F-16 да бъде изпълнена в точния момент и повтори, че би било добре до момента в който дойдат да вземем на остаряло или назаем F-16, с цел да може водачи и специалисти да свикнат с машините до момента в който дойдат новите. 

 

Той е и горделив за изказванията, че българско оръжие е избавило Украйна. " Имаме позиция, която е разпозната от нашите европейски сътрудници, от Украйна и външният им министър, че сме били осезаема помощ във значим за тях миг. В България сме привикнали да преклоним глава, да се скрием, в тази ситуация сме имали значима положителна роля ", съобщи Петков.

 

По време на ръководството му съчетали всички критерии по какъв начин това да се случи по " верния метод "  - " от една страна продажбата е била към страни от НАТО - към Щатите, Англия, Полша, Румъния, нямахме пряк импорт към Украйна, не поехме този пряк риск ". Ние продавахме на страни от НАТО, Сопот и Казанлък работеха на цялостна пара, добави той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР