Вече 5 месеца ни управлява сглобка – разглобка, коалиция –

...
Вече 5 месеца ни управлява сглобка – разглобка, коалиция –
Коментари Харесай

Нинова: Това правителство държи цял народ заложник на лакомията и зависимостите си

„ Вече 5 месеца ни ръководи сглобка – разглобка, коалиция – некоалиция. Бих нарекла това, което се случва „ нещо като нищо “. Нещо, което е квази-правителство, полумнозинство и нищо положително не се случи през този интервал за България. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.
По време да дебата по вота на съмнение за неуспех в областта на националната сигурност и защитата, тя обърна внимание, че това „ нещо като нищо “ е било основано от болшинството ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи с съответни задания, всяка от които имат отношение към националната сигурност – Шенген, Плана за възобновяване и резистентност, Еврозона, правосъдна и конституционна промяна.
„ Почти половин година по-късно какво стана – в Шенген явно няма да влезем скоро; ПВУ трябваше да бъде модифициран – не е; съгласно финансовите и икономическите индикатори Еврозоната няма да ни се случи в проекта, който си сложи правителството; правосъдната промяна се сведе само до промяната на основния прокурор, а всички текстове по конституционната промяна следва да бъдат ревизирани сред първо и второ четене “, уточни Нинова.
По нейните думи, вместо резултати, имаме неустановеност, неустойчивост, непредвидимост и корупционни кавги - всичко назад на това, от което има потребност България и българския народ.
„ Избихте се по какъв начин да разпарчетосате и разпределите между тях енергетиката. Извадихте си очите за описите с компании, които би трябвало да приберат парите от Плана за възобновяване и резистентност. Разпокъсахте се един различен във връзка с бюджета. Водите пунически войни кой да овладее правосъдната система и службите. Сами казвате, че 90% от програмата ви не се извършва. Заведохте си каузи един на различен “, даде прегледен образец за хаоса в сглобката Корнелия Нинова.
И посочи, че същинският избор на съмнение се е състоял на изборите през октомври:  „ ГЕРБ загуби над 100 000 гласа по отношение на предходните избори, а ПП-ДБ – над 300 000. Сглобката е изгубила съвсем половин милион гласове. Това е вотът на съмнение и той към този момент ви е даден. “
Нинова бе безапелационна, че цяла страна и един народ са превърнати в пленник на лакомията и зависимости на ръководещите, цената на които заплащат хората. И все пак това, вие ще натиснете копчето и ще спасите държавното управление.
„ Представяте конфликта посред ни като евроатлантици против антиевропейци и русофили. Това е подправена опорка. Защото тези „ евроатлантици “ ще се окажат „ еврогробокопачи “ на европейското участие на България. Истинската разграничителна линия е: тези, които пазиме българския народен интерес и тези, които служат на непознати ползи. На тези, които са „ за “ и „ срещу “ мафия, задкулисие, модел на ръководство на ГЕРБ, прегърнат от ПП-ДБ “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова разяснява и друга опорка – че нямало опция. „ Това е доста позната опорка на Борисов от дълги години. Винаги има опция. Преди да се сформира това държавно управление, ние предложихме такава – непратийно програмно държавно управление с необятна поддръжка, съответни задания и период за битие.  Всеки ден оставане на това държавно управление е гибелен за България. Все още има късмет да извадим страната ни от тази дупка. Той минава през оставката на държавното управление на Денков и нови бързи, смели и държавнически решения “, безапелационна бе тя
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР