Вече 5 години няма виновни за инцидента с асансьор в

...
Вече 5 години няма виновни за инцидента с асансьор в
Коментари Харесай

Оцеляла при инцидент с асансьор има нужда от скъпоструваща операция

Вече 5 години няма отговорни за случая с асансьор в София, при който една жена почина, а друга пострада тежко, оповестява NOVA. Оцелялата се споделя Мария Ваклинова.
Тя беше призната в болница в доста тежко положение и няколко дни беше в кома. Въпреки това съумя да се пребори.
Днес тя върви на работа, гледа децата си, само че към момента има контузии, поради които би трябвало да й се създадат две интервенции.
Освен че търси правдивост за случилото се, Мария има потребност и от финансова помощ за интервенциите си.
Тя стартира акция, в която се включиха и известни артисти като Филип Аврамов.
На 19 август 2014г. Мария Ваклинова пострада извънредно тежко след проваляне на асансьор от 9-ия етаж в София. Няколко дни Мария беше сред живота и гибелта. Имаше счупени ребра, разкъсвания на бял дроб, черен дроб, вътрешности, лицево-черепна контузия, счупени прешлени и пета. В първите дни претърпя няколко тежки животоспасяващи интервенции. Гръбнакът й беше укрепен с титаниеви импланти, подложен беше имлант на петата ѝ, пишат от platformata.bg във връзка акцията "Мисия Мария ".
Оттогава минаха 5 години. Чудото Мария живее втори живот. Не се оплаква, върви на работа, заплаща наем и се грижи за двамата си сина (вече са на 14 година и 19 г.).
На 19 май 2015г. Мария претърпя следващата интервенция - от крайници й бяха оперативно отстранени имплантите, с цел да се освободи придвижването му. Тогава другари, познати и непознати направихме акция и събрахме средства за лекарства и следваща рехабилитация, които не се покриват от здравната каса.
Болките обаче не престават да съпътстват деня и нощта на Мария.
Лекуващите лекари и хирурзи, които я върнаха към живота, не се наемат да създадат нови интервенции.
През септември 2019 година Мария беше на консултация с проф. Рудолф Шабус във виенската клиника Wiener Privatklinik. Проф. Шабус се ангажира да направи две интервенции – на крайници и на гръбнака. Операцията на крайници включва декомпресия на нерв и артродеза, като за това ще бъде направена присадка от тазовата кост. Операцията на гръбнака е за премахване на металната стабилизираща система, сложена заради получените при рухването фрактури на прешлените.
Офертата на Wiener Privatklinik общо за двете интервенции е 18 140 евро. Освен тези средства, са нужни пари за пътешестване, следоперативни прегледи и операции, лекарства, рехабилитация. Затова се стремим да съберем 40 000 лв..
Пет години след рухването на асансьора-убиец още няма осъдени. През септември 2019 страната внесе обвиняване. Дотогава имаше единствено две прекъснати съвещания по делото. Това лято самата Мария заведе каузи за породените премеждия. Всичко е в самото си начало. Мария не разчита да й бъде изплатено обезщетение в околните месеци, а може би и години.

Ако желаете да помогнете, може да го извършите по следните способи:
Дарителска сметка в Eurobank:
IBAN BG 41 BPBI 7940 40 66 34 1102
Мария Илиева Ваклинова
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР