Вече 40 часа продължава разчистването на железопътното трасе в Кресненското

...
Вече 40 часа продължава разчистването на железопътното трасе в Кресненското
Коментари Харесай

40 часа без влакове в Кресненското дефиле

Вече 40 часа продължава разчистването на железопътното трасе в Кресненското дефиле . Движението на влаковете към момента е прекратено.

Припомняме, на 20 ноември край благоевградското село Черниче дерайлира трен поради срутване на скали край пътя. При случая пострадаха 8 души, от които трима към момента са в болница.

Снощи дерайлиралият локомотив беше натъкмен на релсите и изтеглен обратно от 50-тонната канара. Наместването върху релсите стана благодарение на кран и хидравлични крикове.

 8 души са потърпевши при случая с влака край село Черниче Обновена
8 души са потърпевши при случая с влака край село Черниче

Днес ще се работи по изтеглянето на влака и изчистване на трасето

Въпреки че е върху релсите, локомотивът не може да бъде издърпан напред, тъй като скалата затиска част от релсите. Една част от нея беше разрушена, само че работата е затруднена поради неустойчивостта на скалата, която се цепи на плочи.

В момента работата по разчистването на трасето продължава. Вчера от БДЖ оповестиха, че се чака придвижването сред Петрич и Благоевград да бъде възобновено до 48 часа. Вероятно и през днешния ден трасето ще остане затворено.

 Инцидентът с влака в Кресненското дефиле е бил предотвратим, увери специалист
Инцидентът с влака в Кресненското дефиле е бил предотвратим, увери специалист

Природните сили са единствено опрощение

Тази заран специалист от Гражданската самодейност за публичен и релсов превоз съобщи, че случаят е можело да се предотврати с подобаващите ограничения. Според него в БДЖ са останали прекомерно малко кантонери, които не могат да обслужват всички сектори от жп линиите.

" На един кантонер се пада да измине десетки километри линия дневно. Това обаче е физически невероятно ", безапелационен е специалистът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР