Вече 33 години СДС се включва в похода до лагера

...
Вече 33 години СДС се включва в похода до лагера
Коментари Харесай

СДС-Варна по традиция се включи в похода до лагера на смъртта в Ловеч

Вече 33 години Съюз на демократичните сили се включва в похода до лагера на гибелта " Слънчев бряг " в Ловеч. По традиия седесарите отдават респект към жертвите на мракобесния комунистически режим.

СДС-Варна, поведени от зам.-председателя на националното управление на Съюз на демократичните сили и регионален ръководител на СДС-Варна доктор Янко Станев, се причислиха към групата от София, дружно с ръководителя на Съюз на демократичните сили проф. Румен Христов. В похода се включиха районни ръководители, секретари, членове и симпатизнати на синята партия. 



" Поклон пред жертвите на терора в лагера до Ловеч. Варненската група дружно с бай Кольо - последния от лагерниците, кмета на Ловеч госпожа Маринова, ръководителя на Съюз на демократичните сили проф.Христов. Те лагерниците живеят посредством нас и уважението ни ", написа водачът на СДС-Варна на страницата си в обществената мрежа.

Лагерът „ Слънчев бряг “, основан от комунистическия режим през 1959 година край града и просъществувал до 1962 година Това е един от най-жестоките концлагери, родени от тоталитарното ръководство на Българска комунистическа партия. Комунистическият режим след 9 септември 1944 година основава десетки концлагери в страната за въдворяването на „ политически рискови лица ”, както и на хора, оценени от Държавна сигурност като евентуални врагове на „ националната власт ”. Още в първите месеци след основаването им на насилствена работа в лагери са изпратени над 37 000 души.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР