Вече 20 години ноември наистина е мъжкият месец. От 2003

...
Вече 20 години ноември наистина е мъжкият месец. От 2003
Коментари Харесай

Време за мъже: Някои герои не носят наметало, а мустаци

Вече 20 години ноември в действителност е мъжкият месец. От 2003 насам придвижването Movember – благотворителна организация, ориентирана към мъжкото здраве и най-много повишението на информираността за рак на простата, е спонсорирала над 1250 плана и придвижвания, свързани със здравето на мъжа. Ноември не е единственият месец, в който да си обърнете внимание – на вас и на вашите близки мъже, само че е месец, в който доста хора се сещат да го създадат – и поради Movember. Мнозина биха си споделили, че един път годишно не стига, само че в противен случай –профилактичен обзор може да откри разликата сред здравето и утежняването му. Веднъж годишно обзор на простата може да ви докара утешение или да сигнализира в точния момент за лекуване. И тогава един път годишно е повече от задоволително. Ноември е този месец, когато всички можем да бъдем герои и да спасим животи.

Профилактиката е най-ключовият детайл в предварителната защита на рак на простата. Изследванията държат човек в течение за здравословния му статус, предразположеността към болестта, а навременното диагностициране е един от основните фактори за сполучливо лекуване. Има обаче и други значими стъпки, които могат да трансформират играта в интерес на мъжа.

Профилактиката не се изчерпва единствено с годишното посещаване при уролог. Личната грижа за здравето е също толкоз значим фактор. Спортът е най-хубавият ни другар – освен за поддържане на добра физическа форма и тонус, само че и за психическото здраве, както и за предварителна защита на разнообразни болестни положения. Спортът усъвършенства и всекидневието ни – оказва помощ ни да сме по-организирани, а също и връзката ни с хората. Спортуващият човек е по-здрав, по-щастлив, по-тонизиран и по-позитивен.

Друг значим аспект от профилактиката е и вярното хранене, а след една избрана възраст, и приемането на верни хранителни добавки и препарати. Чистата храна, избягването на пържени, нездравословни артикули, редуцираната консумация на алкохол, захарни произведения и газирани питиета, неупотребата на тютюневи произведения са базисни фактори, ключ към по-добър живот и здраво здраве. А при мъжете в междинна и по-напреднала възраст приемът на артикули като Prostenal може да усъвършенства качеството на живот, да спомогне за мъжката потентност, поддържа естествена функционалност на уринарния тракт и най-важното – спомага за здравето на простата. Prostenal може да се окаже незаменимо допълнение от всекидневието на здравия, работлив и деятелен мъж.

Мустакът няма директно отражение върху здравето ви, несъмнено. Но мустакът, изключително на лицето на мъже, които не го носят нормално, може да е ключът, подсказката, от която индивидът против вас има потребност, с цел да си обърне внимание, да се замисли за здравето си и за това на околните си. Отбелязвайки Movember с този толкоз мъжки признак, вие давате сигнал, като по този начин развявате наметалото на супергерой – на индивида, който е подсетил другите да помислят за себе си. Давате сигнал, че всичко е наред и всичко ще бъде наред, когато се грижим за себе си и хората, които ценим и обичаме. С усмивка, леко мигане и горделив мустак.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР