Вече 18-ти ден продължава стачката на френските ж. п. служители

...
Вече 18-ти ден продължава стачката на френските ж. п. служители
Коментари Харесай

Продължава стачката на френските ж.п. служители

Вече 18-ти ден продължава стачката на френските ж. п. чиновници против опитите на президента Еманюел Макрон да реновира Френската национална железопътна компания (SNCF), за да я направи по-конкурентна. Стачките ще продължат за два от всеки пет дни до 28 юни. Нито чиновниците, нито държавното управление имат желание да правят отстъпка, съобщи БГНЕС.
Едва една трета от бързите влакове и една пета от районните работят по време на стачките, което мощно смущава ежедневните 4.5 млн. ж.п. пасажери във Франция, само че все пак надали ще се стигне до обещания от стачкуващите чиновници „ ден без влакове”.
Стачката е против измененията, които президентът Макрон желае да наложи на френските железници – елиминиране на ранното пенсиониране и обезпечената до живот специалност – с цел да понижи разноските и да направи Френската национална железопътна компания по-конкурентоспособна на европейския пазар. Друга причина за стачките е желанието на Макрон да приватизира железопътната компания. Според проучвания, публичното болшинство поддържа промените, препоръчани от Макрон, само че стачкуващите са твърдо решени да не отстъпват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР