Вече 138 хиляди има по целия свят. 128 повече смъртни

...
Вече 138 хиляди има по целия свят. 128 повече смъртни
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски с актуална информация за състоянието на заразените с COVID-19 в България

Вече 138 хиляди има по целия свят. 128 повече смъртни случаи. Възстановените са 70 хиляди. Румъния бележи растеж със 17 нови случая, Албания - 10. Ние имаме потвърдени 7 нови случая, с които стават 30, от които единият е умрял. Това разгласи ген. Венцислав Мутафчийски на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

"Профилът на пациентите е разнороден. Едното семейство е пътувало на ски в Австрия, 40-годишна пациентка е била контактна с различен болен. Другата е лекарка, която е била контактна. 62-годишен пациент, който е пътувал до Брюксел. Всичките са над 40-годишна възраст ", добави шефът на Кризисния щаб.

"Към този миг няма смяна в положението на пациентите в Плевен, Габрово и ВМА, в това число и тази с двойна пневмония е добре. В "Пирогов " е устойчиво положението на интубирания пациент ", сподели още той.

Ген. Мутафчийски изясни, че това не се случва единствено у нас, а по целия свят и не става въпрос за готовност на здравната система.

"За страдание няма прогрес в тенденция на медикаментозна терапия. Продължават търсенията, само че все още не са се увенчали с триумф. съгласно сериозните научни известия, най-рано есента тази година, само че по-вероятно март месец следващата година ще има ваксини ", разгласи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР