Вече 1300 години на този горещ кръстопът българите се борят

...
Вече 1300 години на този горещ кръстопът българите се борят
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Народът ни изпрати за промяна, която да ни извади от всички последни места в ЕС

Вече 1300 години на този парещ кръстопът българите се борят за нашата красива и прелестна земя " като една човешка длан, с цел да я има България и с цел да пребъде във вековете. Много от нашите сънародници са умирали за свободата на тази прелестна страна. Аз съм сигурна и че нашите съвременници биха жертвали живота си, с цел да я има България. Тя постоянно е възкръсвала, тъй като нашият народ постоянно е намирал верния път към възкресението. И в този момент страната ни е изправена пред огромна рецесия.
С тези думи Мика Зайкова стартира обръщението си към новия парламент. Тя откри тържествената сесия на Народното събрание като най-възрастния народен представител.
" Нашият народ доста пъти ни е казвал къде бъркаме - дали на митинг, дали в референдум, дали на избори. На 4 април той ни изпрати с една единствена поръчка - смяна . Промяна, дами и господа, която би трябвало да избави България от всички последни места. Защото аз и всички вие желаете да видите в очите на българите вярата от това, че не сме най-бедните, най-нещастни, най-необразовани. Сега сме на далечното 88-мо място по обучение. Това за нашата хилядолетна просвета е позор и срам. България е дала " на вси славяни " книги и писменост. България е дала поети, артисти и актьори, които са записани със златни букви ", подсети Зайкова.
" Ние тук в действителност можем да създадем нещо доста значимо - имаме една единствена цел, а тя е просперитетът на България и нейното почтено място в европейското семейство. Сигурна съм, че всеки един от вас ще даде максимума от своите познания и умения, с цел да реализираме тази цел. Нашите предшественици са ни дали и формулата към този триумф - тя е изписана на фасадата на тази постройка - " Съединението прави силата ".
Не забравяйте кой и защо ви е изпратил тук ", приключи Мика Зайкова.
След това новоизбраните народни представители поставиха клетва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР