„Вече 12-та година вървим към Европа с копнеж, че България

...
„Вече 12-та година вървим към Европа с копнеж, че България
Коментари Харесай

Елена Йончева: Да отвоюваме своето достойно място в Европа

„ Вече 12-та година вървим към Европа с блян, че България ще се приближи до тази Европа - на обществената отбрана, достолепие и независимост, за която всеки от вас е мечтал ". Това сподели лидерът на листата на Българска социалистическа партия за изборите за Европейски парламент Елена Йончева по време на представянето на листата на левицата. Тя добави, че българинът се стреми към Европа, в която жителят може да получи правдивост - и без да е доближен до властта. „ Европа, където бизнесът не е подложен на рекет и можеш да получиш положително образоване, без значение от обществения си статус. В Европа, където положителното и гратис опазване на здравето е обезпечено от страната ", сподели още Йончева. Тя разяснява, че през днешния ден бизнесът бяга от България, а Народното събрание работи за определени клиенти - 72 % от признатите закони са лобистки, съгласно Българската стопанска камара. „ Тотален е сривът на директните непознатите вложители - спадът е 11 пъти по отношение на 2008 година, а опазването на здравето се трансформира в жест на лепта, в вик за помощ ", разяснява още Елена Йончева.

„ Преди 11 години бяхме на едно място по независимост на медиите с Франция. Тази седмица беше оповестен отчетът на интернационалната организация " Репортери без граници ". В него се споделя, че: " България към този момент не е обетована земя на публицистиката. Организираната престъпност и властта в България подлагат на тормоз медиите ". Разбирате ли какво ни споделят? Организираната престъпност и властта са едно и също ", съобщи още лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ". Тя бе безапелационна, че там, където няма свободна журналистка, се настанява диктатурата.

„ Днес страната ни се ръководи от една тайфа, хора от незаконния свят. Те са завладели България. Те не могат да ни водят към Европа.Те не могат да пазят българския интерес ", съобщи още Елена Йончева. Тя добави, че не могат, тъй като са подвластни - от своето незаконно минало и от своето незаконно настояще. „ Не могат, тъй като, в случай че преди са употребявали дребната бухалка, през днешния ден трансформират държавните институции в огромна бухалка против всеки, който не е част от бандата. Защото техните старания са ориентирани за тяхното персонално облагодетелстване ", безапелационна бе Йончева.

Тя разяснява още, че властта счита, че няма кой да я накаже. „ Казва ни - " Хвани ни, в случай че можеш. " Смятате ли, че можем да ги хванем? ", попита Йончева.

„ За да можем да водим диалога за Европа, първо би трябвало България да е равнопоставена страна. Това е сложна борба, само че левицата в Екологичен потенциал съумява да се бори за България и печели ", сподели още Елена Йонева. Тя съобщи, че левицата е спечелила борбата да не сме второкласен жители, които употребяват второкласен артикули. „ Създадохме нов стопански модел за развиването на Европа - Европейски обществен дирек, който може да прерасне в ново законодателство. За да имаме обществена отбрана, равни права за еднакъв труд, общи правила за установяване на минималната заплата и пенсия ", добави лидерът на листата на Българска социалистическа партия. Тя бе безапелационна, че В Екологичен потенциал предстоят сложни борби - за превъзмогване на неравенството, за присъединението към Шенгенското пространство, за обща отбранителна политика, която ще даде опция на Европа да бъде независим състезател и да пази ползите на всички свои членове.

Елена Йончева бе безапелационна, че левицата ще победи на тези избори. „ Трябва след тази победа да стартират такива промени, посредством които България да победи- гражданска война в приходите, превъзмогване на бедността и районните разлики, свободни медии и правдивост ", разяснява още тя. Йончева съобщи, че през днешния ден борбата не е единствено за Европейски парламент - това е борба за България. „ Днес има два пътя пред родината ни - или разрешаваме престъпното иго, в което живеем, да ни смачка дефинитивно, или въставаме. Това можем да създадем на 26 май - с гласоподаване. Време е да заслужим свободата си, да отвоюваме своето почтено място в Европа ", заключи Елена Йончева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР