Вече 11 дни продължава спасителната акция на ферибота „Юрофери Олимпия“,

...
Вече 11 дни продължава спасителната акция на ферибота „Юрофери Олимпия“,
Коментари Харесай

Опожареният ферибот: Отвориха главната рампа, от която излезе гъст дим


Вече 11 дни продължава избавителната акция на ферибота „ Юрофери Олимпия “, който се възпламени на 18 февруари край Корфу.

Днес по обяд управляващите в пристанището в Астакос, където беше изместен опожарения транспортен съд, съумяха да отворят основната след няколко дни опити.



Отвътре излизат гъсти облаци от пушек поради токсичните газове от вътрешността на плавателния съд. Заради тях рамата към момента не е спусната.

На борда имаше 127 българи. 7 от тях бяха оповестени от управляващите за безследно изчезнали. Все още трима от тях са в неопределеност съгласно листата от екипажа на ферибота, който следват гръцките пожарникари и спасители от специфичното звено EMAK.



Жертвите на случая до момента са 8, като за трима от тях е открито по безапелационен метод посредством различаване от околните, че са гръцки водачи.

Резултатите от аутопсиите на 4 от починалите демонстрираха, че те са умряли в резултат на задушаване и изгаряния. За останалите се чакат ескпертизите от ДНК разбора и пробите, взети от фамилиите на хората в неопределеност.

Действията по претърсването на кораба не престават. В тях вземат участие 50 пожарникари и механически екипи от Холандия. Най-долната палуба на ферибота остава не претърсена.

Пожарът на ферибота избухна в намерено море, където се пресичат териториалните води на 3 страни – Гърция, Италия и Албания.

За благополучие съумяха да се спасят и да изоставен горящия транспортен съд 281 души, измежду които десетки интернационалните водачи от България. На третия ден от случая по знамение от кораба незасегнат, по джапанки и бермуди, излезе 21-годишен жител на Беларус. Той изясни пред морските управляващи, че се е криел в шахта и е чакал пожарът да бъде овладян, с цел да излезе от горящия ферибот. Това даде вяра на фамилиите на изчезналите, че към момента на борда може да има оживели, които чакат да бъдат избавени.

Следствието занапред ще открива аргументите, довели до пожара на борда. Разследването се води от прокуратурата в Керкира на остров Корфу. Появиха се и обвинявания, че противопожарната система и тревога на кората не са били задействани незабавно след плаването на огъня, както и че пожарогасителите са били празни. Шофьори на тирове, които постоянно пътуват по маршрута Игуменица – Бриндизи, се оплакаха от изискванията на ферибота и дефинираха каютите на ферибота като ужасни.

Въпреки че дело всъщност още няма, адвокатски адвокатски фирми към този момент оферират услугите си както на околните на починалите, по този начин и на избавилите се пасажери.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР