Вече 11 дни е без работещи асансьори пасарелката, която осигурява

...
Вече 11 дни е без работещи асансьори пасарелката, която осигурява
Коментари Харесай

Пловдивчани пресичат жп релси с риск за живота си

Вече 11 дни е без работещи асансьори пасарелката, която обезпечава безвредно прекосяване над високоскоростната железопътна линия в пловдивския квартал " Прослав ", алармираха фенове на bTV. Това основава съществени проблеми за майките с колички и трудноподвижните хора. Те са принудени да пресичат релсите с риск за живота си.
Проверка откри, че фактически от Коледа не работят асансьорите и в пасарелката край улица "Царевец ". Причината се оказва изминал контракт за обслужването им, който не е възобновен в края на годината.

"Незабавно след сигналите сме се обадили на националната железопътна компания, която в действителност е притежател на тези уреди - пасарелките. Оказва се, че имат изминал контракт, който не е възобновен за асансьорите ", изясни кметът на " Западен " Димитър Колев.

От НКЖИ обясниха, че до казуса се е стигнало, откакто централно е почнала процедура по Закона за публичните поръчки, която да обхване цялата страна. Оказало се обаче, че няма определен реализатор.

" Миналата година по същото време асансьорите отново не работеха. От НКЖИ доста добре знаят, че договорът им изтича. Тази година направиха същата неточност, само че не подписаха контракта по-рано ", оплака се жителка на квартала.

От Национална компания "Железопътна инфраструктура " дават обещание да отстранят повредата до 24 часа. Асансьорите в двете уреди се повреждат постоянно и в тях не могат да се поберат триколки и електрически колички за хора с увреждания. Поради това жителите на квартал " Прослав " са решили да изпратят тъжба до Европейската транспортна комисия.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР