Вдовицата на убития през 1996 г. премиер Андрей Луканов Лилия

...
Вдовицата на убития през 1996 г. премиер Андрей Луканов Лилия
Коментари Харесай

Сензация! Ето я изчезналата вдовица на най-големия политически кукловод в България

Вдовицата на убития през 1996 година министър председател Андрей Луканов Лилия Герасимова, която е на достолепните 82 години, се появи след повече от 13-годишно заточение. През последното десетилетие даже хората от близкото обграждане на фамилията на политика не знаеха къде и по какъв начин е жена му. Оказва се, че Герасимова продължава да живее в София, само че не във съдбовното жилище на столичната ул. „ Латинка “, пред което Луканов бе разстрелян, защото апартаментът от дълго време е общинска благосъстоятелност, а Лилия и децата ѝ са били принудени да го изоставен. В момента тя обитавала по-скромно жилище в далечен от центъра квартал на София и покрив споделяла дружно със своята щерка Ани. Възрастната жена не разчитала единствено на пенсията си, с цел да се устоя, въпреки да вземала и хубава вдовишка добавка от починалия си мъж, който бе погубен преди близо 26 години.

Герасимова се занимава и с писателска активност, а последната ѝ пристрастеност са кулинарните книги. Миналата година тя издаде следващия си том, като преди този момент макар напредналата си възраст се наела да обикаля цялата страна, с цел да събира достоверни български предписания от остарялото потомство нашенски домакини, които да отпечата в общ алманах.

Преди години Лилия имаше и своя лична издателска компания, в която неин сътрудник бе щерка ѝ. Дружеството обаче отдавна не носи никакви доходи на фамилията. Близо 20 години вдовицата и децата на Луканов бяха на прага на немотията. Частният бизнес на Лилия банкрутира, синът ѝ Карло се препитаваше като общ служащ по градежите, а дъщеря им се луташе безработна.
Едва през последните няколко месеца роднините на Андрей Луканов са се измъкнали от безпаричието. Преди време вдовицата на починалия министър председател се жалваше по какъв начин с дъщеря ѝ Анна и внучката ѝ София се къпели на мрачно, с цел да пестят от сметки за ток. Отскоро обаче щерка ѝ не била безработна и се прехранвала като учителка по изобразяване.

Синът на Луканов – Карло, който преди време беше огромен предприемач, също дълго време имаше финансови компликации и нямаше прехранване, а вратите на тогавашните правилни другари на починалия му татко бяха все затворени за него. Прехвърлил 50-те обаче, Луканов-младши се взе в ръце и приключи право. На 56 години той устоя изпитите си за юрист и към този момент година практикува юридическата специалност в столицата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР