Вдовицата на убит от сицилианската мафия син на мафиотски бос

...
Вдовицата на убит от сицилианската мафия син на мафиотски бос
Коментари Харесай

Защитена свидетелка влезе в италианския парламент

Вдовицата на погубен от сицилианската мафия наследник на мафиотски необут беше определена в италианския парламент като представител на Движение " Пет звезди ", съобщи организация " Франс прес ".

51-годишната Пиера Айело живее под протекция, откогато преди години решила да свидетелства в съда. Тя бе принудена да води акцията си без нормалните обществени прояви и криейки лицето си, с цел да избегне възмездие на мафията. Това не ѝ попречи да завоюва 52.9% от гласовете в изборния си регион Марсала, Западна Сицилия, изпреварвайки доста противника си от дясната коалиция, получил едвам 26.1%.

През 1991 година Пиера Айело става очевидец на убийството на брачна половинка си Николо Атрия, наследник на мафиотския необут Вито Атрия. Вито Атрия е погубен 1985 година и Николо обществено се заканва да си отмъсти. Затова е премахнат от съпернически клан.

Пиера Айело издава двамата убийци на брачна половинка си и свидетелства против десетки мафиоти пред прокурор Паоло Борселино, който няколко месеца по-късно, през 1992 година, е погубен от заложено в колата му взривно устройство.

Айело изясни по време на акцията си, че е решила да се кандидатира поради уговорката на Движение " Пет звезди " да се бори с неравенството и с цел да " си върне лицето ", както споделя тя, откакто преди 26 години от съображения за сигурност е била принудена да се реалокира в друга част на Италия и да крие коя е. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР