Вдовицата на убит от сицилианската мафия син на мафиотски бос

...
Вдовицата на убит от сицилианската мафия син на мафиотски бос
Коментари Харесай

Свидетелка срещу мафията стана депутатка в италианския парламент

Вдовицата на погубен от сицилианската мафия наследник на мафиотски необут беше определена в италианския парламент като представител на Движение "Пет звезди ", съобщи Франс прес, базирайки се на формалните резултати.
Петдесет и една годишната Пиера Айело живее под протекция, откогато преди години решила да свидетелства в съда. Тя бе принудена да води акцията си без нормалните обществени прояви и криейки лицето си, с цел да избегне възмездие на мафията. Това не й попречи да завоюва 52,9 % от гласовете в изборния си регион Марсала, Западна Сицилия, изпреварвайки доста противника си от дясната коалиция, получил едвам 26,1 на 100 от гласовете, осведоми Българска телеграфна агенция.
През 1991 година Пиера Айело става очевидец на убийството на брачна половинка си Николо Атрия, наследник на мафиотския необут Вито Атрия. Вито Атрия е погубен 1985 година и Николо обществено се заканва да си отмъсти. Затова е премахнат от съпернически клан.
Пиера Айело издава двамата убийци на брачна половинка си и свидетелства против десетки мафиоти пред прокурор Паоло Борселино, който няколко месеца по-късно, през 1992 година, е погубен от заложено в колата му взривно устройство.
Айело изясни по време на акцията си, че е решила да се кандидатира поради уговорката на Движение "Пет звезди " да се бори с неравенството и с цел да "си върне лицето ", както споделя тя, откакто преди 26 години от съображения за сигурност е била принудена да се реалокира в друга част на Италия и да крие коя е.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР