Вдовицата на Хелмут Кол загуби 1 милион евро, които се

...
Вдовицата на Хелмут Кол загуби 1 милион евро, които се
Коментари Харесай

Вдовицата на Хелмут Кол загуби 1 милион евро

Вдовицата на Хелмут Кол загуби 1 милион евро, които се надяваше да получи от обезщетение, дължимо на починалия й брачен партньор.

Майке Кол-Рихтер от години се пробва да вземе сумата от 1 милион евро, която Хелмут Кол трябваше да получи поради публикуването на негова автобиография без позволение. Тъй като Кол умря, преди присъдата да влезе в действие, парите по този начин и не бяха изплатени. А съдът през днешния ден реши, че вдовицата му няма право на тях.

Авторът и издателят на бестселъра " Наследството: Протоколите на Кол ", който доближеният на Кол - Хериберт Шван, написа след раздялата си с него и без да получава единодушието му, бе наказан от някогашния канцлер. Повод са острите изявления на Кол по адрес на многочислени политици, другари и познати, които Шван цитира без позволение. Областният съд в Кьолн присъжда на Кол парично обезщетение през 2017 година на съображение, че персоналните му права са били нарушени. Когато обаче 87-годишният някогашен канцлер умря няколко седмици по-късно, това решение към момента не беше правно обвързващо. През 2021 година Федералният висш съд постанови, че сходен иск по принцип не може да бъде завещан. Вдовицата се обърна към Конституционния съд и той също не й даде право. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР